Spordaki başarıların tesadüfi ve sistem sonucu olmadığını görmekteyiz. Bu temeldeki sorunu çözmek adına sıfırdan işleyişi değiştirmek gerekli. İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde faaliyet İzmir Kids Sports Kulübü de çocuklara henüz 3 yaşında dokunup hareket eğitimi vererek koşmadan önce yürümeyi öğretiyor. Ve tüm Türkiye'nin spor sistemine örnek olacak bir yapıyı yaklaşık 10 yıldır yürütüyor. Sporcu adaylarını yeteneğine göre branşlara yönlendiriyor. Bu öncü kulübün kurucusu ve eğitmeni Yusuf Sedir, 9 Eylül TV'nin konuğu olarak Sporizm programını hazırlayan Levent Arıöz'ün sorularını yanıtladı. Sedir'in röportajından satır başları şu şekilde: "İzmir Kids Sports, çocukların erken yaşta temel becerilerini geliştirerek branşlara yönlendiriyor. Genç bireylerin fiziksel, lokomotif becerilerini geliştirerek 7 yaşına kadar sporla tanıştırıyoruz. Ülkemizde varolan deneme, yanılma yöntemini bitirmek istiyoruz."

MENTAL DESTEK SAĞLIYOR
"Yürümeyi bilmeyen çocuğa koşmayı öğretmek doğru değil. Önce yürümeyi öğretip branşın gereklilikleri neyse basamak basamak gitmek gerekiyor. Vücudunu tanımayan bir çocuğa sen bu topu al kaleye şut çek, bu raketi al topa vur demek doğru değil. Çocuk bunları yapamadığında spora küsüp bir daha oynamamak kaydıyla hayata devam ediyor. Basketbolda Mavişehir Spor Kulübü, Gelişim Spor Kulübü, futbolda Yamaçgücü, kısmen Altınordu, voeybolda Beta Voleybol, Güç Voleybol ve Karşıyaka Tenis Kulübü'ne çocuklarımızı yeteneklerine göre yolluyoruz. Ayrıca mental destek de alıyoruz. Çocuk ve ergen psikiyatristi Ali Bacanlı ihtiyaç duyulduğu takdirde bizim ekip çalışmamıza dahil oluyor."

Sertaç Şanlı öğrencisi oldu

"Daha önce yaptığım çalışmalarda basketbol söz konusu olduğu için, şu an Barcelona'da oynayan Sertaç Şanlı ile kısmen beraber çalıştık, Furkan Aldemir'in gelişiminde rol aldık. Öğrencilerimizden Ömer Ege Peksarı NCAA'ye gitti ve şu an Tofaş'ta. Deniz Ergüzel, Gelişim Koleji'nde gelişim vaadeden bir isim. Altınordu'da bir öğrencimiz var. Voleybolda beklentiler içinde olduğumuz gençler bulunuyor."