İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü (ETAE) Müdürü Dr. Ertuğrul Arda, Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü (UTAEM) Tuncay Topdemir ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür tarafından imzalanan protokol imza töreni Valilik binasında gerçekleştirildi. İmza törenine TAGEM Hayvan Sağlığı, Gıda ve Yem Araştırmaları Daire Başkanı Ramazan Bülbül de katıldı.

Protokol kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik, avcılığı ve yetiştiriciliği yapılan su ürünlerinin tanıtılmasının ve su ürünlerinin yalnızca taze soğutulmuş tüketimini değil, aynı zamanda çeşitli işleme teknolojileri kullanılarak hazırlanan ürünlerinin tüketilmesinin önemini anlatarak, öğrencilere su ürünlerini sevdirmek amaçlanıyor. Protokol kapsamında öğrencilere eğitim amaçlı animasyon, çizgi filmi gösterimi ve su ürünleri ile ilgili çeşitli konularda eğitim verilmesi, balık şenliği yapılması, yarışmaların düzenlenmesi hedefleniyor.

Bu protokol ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yönetici, öğretmen, öğrenci ve memurlar, akademik, bilimsel ve mesleki açıdan gelişimlerini sağlamak üzere 2022-2023 yılı eğitim dönemi içerisinde ETAE ve UTAEM’in mevcut alt yapısı, devam eden çalışmalarını içeren ve belirlenen kontenjan dâhilinde açacağı eğitim programlarına başvuru yapabilecek.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ETAE ve UTAEM arasında ülkesel ve küresel tarım ve doğa sorunlarına çözüm üreten, ulusal ve uluslararası eğitim-yayım ve bilimsel yayın faaliyetleri ile sonuçlarını duyuran ve uygulama aşamasında danışmanlık yapan, özellikle bitki genetik kaynakları konusunda sorumluluk alanı içerisinde üstün verimli, kaliteli, biotik ve abiotik stres koşunlarına dayanıklı çeşitler geliştiren, genetik kaynakların korunması ve kullanımını sağlama konuları başta olmak üzere tarım alanında ortaklık ve işbirliğine dayanan yerel, ulusal ve uluslararası projeler hazırlanması hedefleniyor.