ERÜ Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen panele, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alper Öner ve öğrenciler katıldı. Üniversite olarak bu yıl bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, “Japonya depremleri sahile 150 kilometre mesafede ve depremin derinliği 60 kilometreden başlıyor. Dolayısıyla böyle bir depremin ortaya çıktığında ürettiği enerjinin yapılara gelme süreçleri ve onun sönümlenmeleri Türkiye'ye göre daha avantajlıdır. Ancak ben bunu söylerken bizdeki yapı stoğunda sıkıntılarımız olmadığını söylemiyorum. O konuda da gerekli çalışmaların yapıldığı zaten ortada. Türkiye’deki depremlerin en önemli özelliği ayağımızın altında gerçekleşmesi. Yani yatay mesafemiz yok. Derinlik olarak da yüzeye 5 kilometre yakınlıkta olan depremleri konuşuyoruz. Bu nedenle biz ne zaman deprem olacağı kaygısıyla yaşamak yerine önlemlerimizi alarak rahat edeceğiz" diye konuştu.
ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alper Öner ise, Türkiye’deki 20 araştırma üniversitesi arasında yer alan ERÜ'nün, bu sene bu üniversiteler arasında 8'inci sıraya yükselmeyi başardığını belirterek, bu başarıda 19 fakülte içerisinde en büyük payın her yıl olduğu gibi bu yıl da Mühendislik Fakültesi’nin olduğunu söyledi.
ERÜ'de, 'Türkiye Yüzyılı’nda Güvenli ve Yeşil Yapılar' paneli
ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi’nde, 'Türkiye Yüzyılı’nda Güvenli ve Yeşil Yapılar' konulu panel düzenlendi.
Kaynak: DHA