Haber/ Didar DEMİRCİ

Korona virüs ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Milli Dayanışma Kampanyası”na bağışlar sürerken okullara gönderilen bir yazı ile öğretmenlerden para toplanması ve makbuzların milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesi istendi. Sözcü'nün haberine göre ilk resmi talimat, kendisi de kampanyaya bir maaşını bağışlayan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’den geldi. Öğretmenlerin bağış yapmaları hakkında bir yazının gündeme gelmesi sonrası Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, şube sınırları içerisinde konuya ilişkin bir bilginin ulaşmadığını dile getirerek, “Çeşitli kriz dönemlerinde devletten beklenen nedir? Buraya bakmak gerekir. Sosyal devletten beklentimiz; yoksulların, mağdur olan kesimlerin ihtiyaçlarını karşılayarak bu süreci doğru bir şekilde yönetmesidir. Dünya bu salgınla karşı karşıya, bizim ise devletten beklentimiz hem bu salgını önleyebilecek çalışmalar yapması hem de ekonominin sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlamasıdır” dedi.

Üyelerimizin yanındayız

Korona virüs salgınını en az zararla atlatabilmek için evlerde kalmanın ve mümkünse evde çalışmanın çok önemli olduğunu yineleyen Vardal, “Tüm dünyada hükümetler salgınla mücadelede vatandaşlarının mağdur olmaması için milyar dolarlık bütçeler ayırırken bizim ülkemizdeki iktidarın bağış kampanyası düzenlemesi anlaşılır bir durum değil. Bu bağış kampanyasının ise gönüllülük esaslı bir durumdan zorunlu gönüllülük noktasına evrilmemesi gerekiyor. Kimseye baskı kurulmaması gerekiyor. Bu duruma karşı biz Eğitim Sen olarak tüm baskıları reddediyoruz” diye konuştu. Vardal, ayrıca bu süreçte okula gidemeyen öğretmenlerin ek ders ücretlerinin önemli bir bölümünün ödenemeyeceğine ve bu durumun öğretmenlerin gelir kaybına neden olacağına değinerek, “Dayanışma ilişkisi içerisinde bağış kampanyası yürütülebilir ama buradaki sorun, kamu gücünün bir baskı aracı olarak kullanılması. Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Üyelerimizin sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı. 

Okullara yazı gönderildi

Valilikler aracılığıyla ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na okullardaki idareciler ve öğretmenlerin destek olmaları istenilen yazıda şu ifadeler yer aldı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, korona virüs hastalığına karşı alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamak amacıyla “BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” diyerek Milli Dayanışma Kampanyası başlatmıştır. Kampanyayla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kovid- 19 bağış hesap numaraları aşağıda sunulmuş olup; kampanyaya destek olmak amacıyla okul/ kurumlarımızda toplanan yardım paralarının ilgili hesap numaralarına yatırıldığına dair banka dekontlarının müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.”