İzmir'in Buca ilçesinde, aralarında tartışma ve anlaşmazlık bulunan komşular arasında çıkan kavgada bir kişinin silahla vurularak öldürülmesine ilişkin davada sanık baba oğlun yargılanmasına devam edildi.

İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kemal Y, taraf avukatları ve öldürülen Adem Ateş'in eşi Senem Ateş katıldı. Kemal Y'nin babası ve olayda azmettirici olduğu öne sürülen tutuksuz yargılanan sanık Kazım Y. ise duruşmaya gelmedi.

Sanık ve müştekiyle aynı binada oturan E.P, tanık olarak ifade verdi.

Cinayetten önce komşular arasında kavga çıktığını duyduğunu ve bu olayın karakola taşındığını anlatan E.P, "Evde otururken dışarıdan bağrışmalar duydum. Birkaç kadın ile Kemal Y'nin tartıştığını gördüm. Olay yatışmayınca karakola gittik. Dönüşte ben Kemal'in arabasına bindim. Bana 'Artık bıktım, bir daha bir şey olursa sıkacağım' dedi. Ben de kendisine yanlış bir şey yapmamasını söyledim. Eve girdikten sonra yine bağrışma sesleri sonrasında silah sesi duydum. Dışarı çıktığımda Kemal'in elinde silah vardı. Silahı bırakmasını söyledim. Ahmet Ateş yerdeydi. Rahmetliyi kurtaramadık." ifadelerini kullandı.

E.P, diğer sanıklardan Kazım Y'nin ilk kavgada kadınlara hakaret ettiğini, oğlu Kemal'e de "Kafanı bozarlarsa gereğini yap" dediğini duyduğunu da söyledi.

Müşteki avukatı, tanık beyanlarının Kazım Y'nin azmettirici olduğunu doğruladığını savunarak, Kazım Y'nin de tutuklanmasını talep etti.

Tutuklu sanık Kemal Y. ise Adem Ateş ile kavga ettiklerini, boğuşma sırasında tabancanın ateş aldığını, tetiğe basmadığını ileri sürdü. Kemal. Y. tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Kemal Y'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAY

İzmir'in Buca ilçesinde 4 Ocak'ta meydana gelen olayda, aralarında anlaşmazlık bulunan komşular arasında çıkan kavgada Kemal Y. tarafından tabancayla vurulan Adem Ateş hayatını kaybetmişti.

Kemal Y. hakkında "kasten adam öldürme", babası Kazım Y. hakkında da "kasten adam öldürmeye azmettirme" suçundan dava açılmıştı.