Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Barosu’nun Genel Kurulu öncesinde basınla bir araya gelen Çağdaş Avukatlar Grubu, yeni dönem üyelerini tanıttı. Çağdaş Avukatların adayı, İzmir Barosu mevcut Başkanı Yücel, geçen 2 yıllık süreçte yönetim olarak yaptıklarını ve seçilirlerse yapacaklarını anlattı.

İzmir Barosu, 17- 18 Ekim 2020 tarihinde yapacağı Genel Kurul öncesinde Çağdaş Avukatlar Grubu, yönetim kurulu başkan adayı ve üyeleriyle basınla bir araya geldi. Çağdaş Avukatlar Grubu’nun yeniden Başkan Adayı mevcut İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, olurken; yönetimde kadın üyelerinin fazlalığı dikkat çekti. Bayraklı’da Baro Bahçe’de düzenlenen toplantıda İzmir Barosu mevcut Başkanı Yücel, İzmir Barosu Yönetiminde geride bıraktıkları 2 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları ve önümüzdeki dönem için yeniden seçildikleri takdirde gerçekleştirecekleri hedefleri anlattı.

İzmir Barosu Yönetimine seçildikleri günden bu yana geride kalan 2 yılda yaptıkları çalışmaları anlatan Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı ve İzmir Barosu mevcut Başkanı Avukat Özkan Yücel, her türlü haksızlığın karşısında ses çıkarttıklarını ve de sesini çıkaramayanların sesi olduklarının altını çizdi.

Yücel, “Aradan geçen 2 yıllık süreç en genç yönetim kuruluna sahip İzmir Barosu’nu 112 yıllık geçmişin deneyimi ile Türkiye’nin hukuk politikasını, demokrasi mücadelesini, insan hakları mücadelesini belirler noktaya taşıdık. Bu süreçte Türkiye’ye iz bırakan, mücadeleyi ateşleyen ilk kıvılcımlar sürekli olarak İzmir Barosu’ndan çıktı” dedi.

Barolar Birliği’nde değişiklik hedefi

Yeni dönemde seçilmeleri halinde temel hedeflerinden birinin; Türkiye Barolar Birliği’ni gerçekten avukatlar için çalışan bir yapı haline getirecek önlemler alınması ve yönetim değişikliğinin sağlanması olduğunu söyleyen İzmir Barosu mevcut Başkanı Yücel, “Avukatların mesleki sorunlarıyla, ekonomik sorunlarıyla ülkenin sorunları birbiriyle asla ayrılmıyor. Bugün yaşadığımız sorunların temelinde siyasi iktidarın uzlaşmaz, kabul edilemez, hukuk sistemini tanımayan tavrı yatıyor. Avukatları baroları değersizleştirme çabası yatıyor. Bunu biz hiçbir zaman kabul etmiyoruz” diye konuştu. Yücel, Baroları Birliğini değiştirmenin, önümüzdeki dönem içerisinde barolar açısından önemli bir yer taşıyacağını vurgulayarak, “Barolar Birliğini bu tek adam yönetiminden, demokrasiye ve insan haklarına uzak anlayıştan, siyasi iktidarın eteğinde çalışıyor olmaktan kurtarmak ve yeniden avukatlara, yeniden barolara ve yeniden hukuk devletine ve demokrasiye sahip çıkacak bir kurum haline getirmeye ihtiyacımız var. Temel hedeflerimizden biri olarak, önümüzdeki dönemde İzmir Barosu Yönetim Kurulu’nun ve elbette ki delegasyonunun temel hedeflerinden biri Barolar Birliğini gerçekten avukatlar için çalışan bir yapı haline getirecek önlemler alınması ve bir yönetim değişikliğinin sağlanması olarak belirlemiş durumdayız. Bu konuda da çalışmalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Baro bütçesine yük olmamaya çalıştık

Yönetimde oldukları süre boyunca avukatlara mesleklerini rahatça sürdürebilmeleri için çeşitli imkanlar tanıdıklarını hatırlatan Yücel, pandemi döneminde avukatlara sağladıkları destekleri de hatırlattı. Yücel, “Mekanları önemsedik. Çünkü avukatlar en iyisine layıktır. Yargı çalışanları içerisinde, insanca koşullarda yaşamak durumundadır dedik. Bütün adliye birimlerinde avukatların rahatça yemek yiyebilecekleri, vakit geçirebilecekleri imkanlar sağladık. Bu imkanları sağlarken de mümkün olduğu ölçüde baro bütçesine hiç yük olmadan arkadaşlarımızın aidatlarından bir kuruş bile harcamadan bunu gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

İzmir Barosu Kompleksi müjdesi

Avukatlara bir de müjde veren Yücel, İzmir Barosu’nun uzun zamandır ihtiyacı olan bir sosyal tesis olduğunu dile getirerek, “Şu anda bütün adliye birimlerinde kafeteryalar çalışıyor. Yetmez dedik! Sosyal tesis anlamında avukatların bir araya gelebileceği, İzmir’in uzun yıllardır ihtiyacı olan tesisi hayata geçirmek üzere de şu an içinde bulunduğumuz Baro Bahçeyi hayata geçirdik. Avukat arkadaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak başka girişimlerimiz de var. Hem ekonomik olarak hem de zaman olarak meslektaşlarımızı rahatlatacak başka uygulamaların da içerisinde ve üzerinde çalışıyoruz. Bir hedefimiz var sosyal tesisten sonra bir İzmir Barosu Kompleksine, İzmir Barosunun tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir tesise ihtiyacımız var. Konferans salonlarından, gösteri merkezlerine servis salonlarına, idari birimlerine kadar bir salon İzmir Barosu’nun hakkıdır. İzmir Barosunun olması gerekir. Şu anki binamız, şu anki yerlerimiz bu ihtiyacı karşılamaktan uzak. O nedenle genel kurul gündemine bir madde koydurduk. Yönetim Kuruluna seçilecek Yönetim Kurulu, yeni baro binasına çalışma yapmak üzere yetki verilmesini sağlamaya çalıştık. Bu konuda hazırlıklarımız var. Bunun için seçildiğimizde hayata geçirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

İşte Çağdaş Avukatlar Grubunun Yönetim Kurulu adayları:

Av. Özkan Yücel (Başkan Adayı), Av. Perihan Çağrışım Kayadelen, Av. Hüseyin Yıldız, Av. Miray Sayman, Av. Elçin Kılınçer Ot, Av. Yakup Gül, Av. Deniz Yılmazer, Av. Sinan Balcılar, Av. Ayşe Kaymak, Av. Şefika Yıldırım Sert, Av. Mehmet Baran Selanik