Gökçe ADAR ÇUBUKÇIOĞLU - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, 9 Eylül TV'de yayınlanan Gündem Kahvesi'nin konuğu oldu. Gazeteci Gökçe Adar Çubukçıoğlu'nun sorularını yanıtlayan CHP'li Serter, gündeme ilişkin konuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, 'İzmir işgal altında' sözleri hakkında konuşan Serter, “İzmir'e karşı bir hazımsızlıklar var. AKP, Binali Yıldırım'ı aday gösterdi, olmadı. Nihat Zeybekçi'yi aday gösterdi, yine olmadı. Recep Tayyip Erdoğan aday olsa, İzmir'den oy alamaz. Hazımsızlıkları İzmir'den geçmiyor. Ben, Türkiye AKP zihniyetinin işgali altında diyor muyum? Bu iktidar seçilmiş, saygı duyarız. Yanlışlarını, doğrularını söyleriz. Eleştiririz ama saygısızlık yapmayız. İzmirli olmayan bir bakanın böyle bir söz söylemesine dışarıdan gazel okumak derler” ifadelerini kullandı.

'ALTINLA KAPLAT İŞE YARAMAZ'
Yılan hikayesine dönen şehir hastanesi hakkında da konuşan CHP'li Serter, “Başından beri bu hastaneye tepki gösterdim. Konumunun çok ters olduğunu söyledim. Yolu olmayan bir hastane. Büyük bir bina kütlesi. Ayrıca, Turgutlu'dan gelen bir fay hattının üzerinden geçiyor. Bu dikkate alınmadan nasıl ihale yapılır? İzmir Depremi'nden hiç mi ders almadık. Bu proje, İzmir'in başına dert bir proje. Geçtiğimiz günlerde, İzmir'in de etkilendiği depremde binanın hasar alıp almadığını sordum. Yanıt verilmedi. Oradaki yatacak hastalara Allah yardımcı olsun. Bina yapmak önemli değil. İçerisine koyulan beyinler önemli. Hasta bakıcıların, profesörlerin, yardımcıların, doçentlerin olmadığı sürece binayı istersen altından kaplat, hiç bir işe yaramaz” şeklinde konuştu.

'ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ'
CHP'nin iktidarlığında bir Esnaf Bakanlığı kuracağını söyleyen Serter, şöyle devam etti: “Bütün örgütümüz esnafla iç içe. Bu konuda, esnafın daimi yanında olmak istiyoruz. Enflasyonla birlikte, elektriğe yüzde 100 yüzde 200 zam geldi, üzerine doğal gaza zam geldi. İnsanların sermayesi kalmadı. Para kazanmayan insan sermayesini bitirdi. Kendi çarkını bile kredi kartıyla döndürmeye başladı. Esnafın sahibi yok, bir bakanlığa bağlı ama hangi bakanlığa bağlı belli değil. Ekonomi mi, maliye mi, hazine mi belli değil. Esnaf bakanlığını kuracağız diye söz verdi. İnşallah, esnafımızın sahip olacağı bir bakanlık kuracağız. Esnafımızın yanında olacak onları ekonomik olarak rahatlatacağız.”

'Yolun yapılması mümkün değil'

İzmir-Ankara Hızlı Tren projesinin hayata geçmesinin imkansız olduğunu dile getiren Serter, şunları dedi: “Hızlı tren konusu, 2007 yılında başlayan bir hikaye. Afyon hattında bir tane şantiye kurmuşlar ve şantiyede 1 KM'lik hat döşenmiş. Polatlı bölgesinde Eskişehir'e giderken obruklar açılmış. Toprak çökmüş. Buna rağmen 2021 yılında, plan bütçesinde bu yol bitecek mi? Diye sordum. Bakan, 110 ay içerisinde bitecek' dedi. Dalga geçer gibi bir cevap. Bu cevaptan, 2 ay sonra adrese teslim bir ihale yapıldı. Bu adrese teslimde, kendi yandaş şirketlerine 'bu yolu yap' dediler. Bu yol, yapılacak bir yol değil. Konu yılan hikayesine döndü.”