Hollanda İnsan Hakları Programı desteği ile yürütülen ‘Nar- Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi’ yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantıyla basına da tanıtıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Karataş Basın Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve İGC yönetim kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç ve İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, proje partneri İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter, Proje Eğitim Koordinatörü Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş ve Mülkiye Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Kooperatifi üyesi, Proje Araştırma Koordinatörü Yasemin Yücesoy katıldı.

'Cana dokunacak'

‘Nar- Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim’ projesinin geldiği aşamalar hakkında İGC Başkanı Gappi şu bilgi ve mesajları verdi:

"Dişe tırnağa değil, doğrudan cana dokunacak bir proje oluşturmak istedik. Proje kapsamında 45 gazeteciye verilen eğitimlerin ardından Türkiye’de ilk kez İzmir, Manisa ve Muğla’da şiddet haritası çalışması gerçekleştirdik.

Harita sonuçlarına göre, 2019-2021 yıllarında İzmir'de 34, Muğla'da 16, Manisa'da 9 kadın erkek tarafından öldürüldü.

Şiddetin yoğun olduğu mahallelerde son 3 yılın verilerine dayanılarak hazırlanan çalışmanın mahalle buluşmaları ve yerel yönetimler için yön gösterici olacağına inanıyoruz, farkındalık çalışmaları kapsamında afiş ve billboardlar hazırlanacak.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin her üyesini birer nar elçisi olarak görüyor ve mahalle halklarına ‘Şiddete Karşı Sessiz Kalma, Haber Ver’ sloganı ile seslenmek istiyoruz. Yakın zamanda ‘NAR Buluşlamaları’nı başlatacağız”