İZSU Genel Müdürlüğü, körfezi besleyen ana derelerden AOSB deresinde her yıl periyodik olarak yapılan temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma kapsamında her türlü evsel, hayvansal ve tarımsal atık dere yatağından çıkarılıyor. Derenin batık kısımlarında kalan ve kötü kokuya sebebiyet veren atıklar temizlenerek bölgede koku oluşmasının da önüne geçiliyor.

 

Bölge sakinlerinin alternatif yaşam alanı

İZSU Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl AOSB deresini kapsamlı bir proje ile rehabilite etmişti. Gerçekleştirilen dere ıslahı karasallaşmayı yok ederek bölgeye körfezden temiz su sirkülasyonu da sağladı. Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında zemin iyileştirmesi ve peyzaj düzenlemesi de yapılarak yürüyüş ve koşu yolları ile birlikte alana özgü dekoratif düzenlemeler yapıldı ve bölge sakinlerine alternatif bir yaşam alanı sağlandı.

 

460 kamyon atık malzeme

İzmir halkını daha yaşanabilir ve sağlıklı bir çevreye kavuşturmak ve korumak için projelerini bir bir hayata geçiren İZSU Genel Müdürlüğü, devam eden çalışmalar kapsamında dere yatağından şu ana kadar 460 kamyon atık malzeme çıkardı.