Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki mücadele, yeşil-kırmızılıların geçen sezon aldığı 2 maçlık ceza nedeniyle seyircisiz oynandı. Çekişmeli geçen mücadelede McCollum 29, Jaylon Brown ve Delgado 17'şer, Kuzminskas 13 sayıyla Karşıyaka'ya galibiyeti getiren isimler oldu. Pınar Karşıyaka gruptaki ikinci maçında 12 Ekim Çarşamba günü Almanya'da Telekom Baskets Bonn'a konuk olacak.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Karşıyaka'dan Kuzminskas, AEK'dan Fraizer üst üste 3 sayılık basketlerle takımlarını sırtladı. Fraizer ve Mitchell'in etkili performanslarıyla öne geçen Yunan ekibi, ilk periyodu 21-15 önde tamamladı. İkinci periyodun başında AEK farkı 7 sayıya kadar çıkarsa da McCollum'un devreye girmesiyle farkı eriten İzmir ekibi, devrenin bitimine 5 dakikada kala Kenan Sipahi'nin üçlüğüyle skoru 30-30'a getirip ardından Kuzminskas'ın üçlüğüyle 33-30 öne geçti. Çekişmeli geçen periyot, Delgado'nun son saniyede tiplediği topla 42-42 berabere bitti. Üçüncü periyodun başında Pınar Karşıyaka, McCollum'un müthiş performansıyla 10 sayı farkla öne geçti. Farkı kapatan Yunan ekibi periyodun bitimine 2 dakika kala yeniden 65-64 üstünlüğü yakaladı. Jaylon Brown'ın üçlüğüyle kendine gelen yeşil-kırmızılılar, McCollum'un basketiyle dördüncü periyoda 69-65 önde başladı. Son periyotta AEK'nın farkı erittiği anlarda Jaylon Brown, Vitto Brown, Delgado ve McCollum'la kritik sayılar bulan Karşıyaka, salondan 91-88 galip ayrıldı.

BEŞTE BEŞ!
B Grubu'ndaki ilk sınavında evinde geçen sezon aldığı ceza nedeniyle taraftarından yoksun olmasına rağmen Yunan temsilcisi AEK'yı 91-88 yenen Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5'inci yılında da çıktığı ilk grup maçını kazanmayı başardı. Daha önce ilk 4 grup maçına da deplasmanda çıkıp galip gelen İzmir temsilcisi, FIBA Şampiyonlar Ligi'nin ilk kurulduğu 2016-2017'de gruptaki ilk sınavda Oradea'yı dış sahada 69-56, 2017-2018'de Dinamo Sassari'yi 88-87, 2 yıllık Europe Cup macerasından sonra döndüğü 2020-2021'de ilk hafta Bilbao Basket'i 81-72, geçen sezon da Hapoel Jerusalem'i 86-84 yenmeyi başardı.

Bu kupada 2 kez çeyrek final, başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde 1 kez de final oynayan İzmir ekibi, taraftarından yoksun olmasına rağmen Avrupa'da sezona kritik galibiyetle başlayıp iddiasını kanıtladı. Harika bir maç oynadıklarını belirten Ufuk Sarıca, "İlk maçlar her zaman özellikle işin hücum tarafında zorlu geçer. Bizim için kolay bir karşılaşma olmadı. Seyircisiz şekilde iyi bir takıma karşı oynadık. Henüz yeni bir takımız, kadroda birçok yeni oyuncumuz var. Bu bir mazeret değil ama gerçek. Fakat sahada takımca oynadık. Hücumda yüzdelerimiz ve top paylaşımımız çok iyiydi. Savunmada zaman zaman hatalarımız oldu. Fakat bu gayet normal. Bunların üzerine konuşacağız, çalışacağız ve kendimizi geliştireceğiz. Tecrübeli bir takımla karşılaştığımız için maçı kolayca koparamadık ama kazanmak önemliydi. Bizim için harika bir başlangıç oldu" dedi.

MCCOLLUM DAMGASI

Pınar Karşıyaka'nın bu sezon kadrosuna kattığı 34 yaşındaki guard Errick McCollum, müthiş performansıyla AEK maçına damga vurdu. Türkiye'de daha önce 2016 yılında Galatasaray ile Eurocup'ı kazanırken organizasyonun en değerli oyuncusu seçilen McCollum, AEK potasına gönderdiği 29 sayıyla galibiyetin mimarı oldu. Yıldız basketbolcu maçın ardından, "Maça geride başladık. Bazen enerjinizi bulmakta, istediklerinizi uygulamakta zorlanırsınız. Fakat sonrasında daha iyi olmanın yolunu bulduk ve agresif oynadık. Gelişim gösterdik. Ben istikrarlı bir oyuncuyum. Her maç belirli bir katkı sağlıyorum. İkili sıkıştırma gelirse pas atarım, gelmezse sayıya yönelirim. Yalnızca takımıma yardımcı olmaya ve galibiyete odaklanıyorum" açıklamasını yaptı.