İzmir’de yapılan eylemin adresi ise Gündoğdu Meydanı’ydı. İzmir Barosu’nun çağrısıyla meydanda cübbeleriyle toplanan çok sayıda avukata İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri ve yurttaşlar da destek verdi.

Praksis Müzik Topluluğu’nun müzikleriyle katkı sunduğu oturma eyleminde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, AKP iktidarının baroları bölüp parçalamak ve ‘ak barolar’ yaratmak için yola çıktığını söyleyerek Türkiye’deki tüm baroların karşı olduğu bu düzenlemeyle sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.  Baroların marjinalleşmekle suçlandığını dile getiren Av. Özkan Yücel, “Kazdağları’na ya da bu ülkenin dört bir tarafında bütün doğasına sahip çıkmak, çocuk istismarına hayır demek, kadın cinayetleri son bulsun, İstanbul Sözleşmesi uygulansın, kayyum uygulamalarınız yerin dibine batsın demek, milletin oyuna sahip çıkmaya çalışmak, demokrasi için sandıkları korumak, siz Çorlu’da insanları bile bile ölüme götüren kamu görevlilerinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaya çalışırken bizim faillerin bulunup yargı önüne taşımaya çalışmamızsa marjinalleşmek dediğiniz şey emin olabilirsiniz hem İzmir Barosu, hem de Türkiye’nin dört bir tarafında seksen ilin barosu marjinalleşmeye devam edecek. Çünkü baro olmak budur” dedi.

Sözlerini “bu çalışmayı yapanların kulağına küpe olsun diye söylüyorum” diyerek devam eden Av. Özkan Yücel, “bu ülkede insan haklarına sahip çıkan demokrasiye sahip çıkan, hukuk devletine sahip çıkan Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan barolar var ve var olmaya devam edecekler. Siz tarihten silineceksiniz ama biz kalmaya devam edeceğiz. Biz bu mücadeleyi kazanana kadar sürdüreceğiz” dedi.

Av. Özkan Yücel konuşmasının ardından diğer baro başkanları ile buluşmak üzere Ankara’ya gitti.