Haber / Arif Arı

Manisa İlinin sanayisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Manisa KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu, 2021 yılı 1. Toplantısı Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz Başkanlığında Manisa Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş yaptı.
Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz'ın başkanlığında  gerçekleşen toplantıda, Manisa'nın sanayi ve teknoloji verilerini güvenilir ve sürdürülebilir şekilde kayıt altına alınması dile getirildi.  Sanayi üretiminin dönüşümünün sağlanarak, cari açığın kapatılmasına destek verilmesinin belirtildiği toplantıda, Manisa'da ki Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin çalışmalarının geliştirilmesi de ele alındı.   İl özelinde ithal edilen ürünlerin yurt içinden temini konusunda tarama yapılması ve potansiyel iş birliği çalışmalarının hayata geçirilmesinin de kararlaştırıldığı toplantıda,  Manisa'nın ihracat kapasitesinin artırılabilmesi maksadıyla yeni ürün geliştirilmesi ve yeni pazarlara ulaşılabilmesi için potansiyel ürün ve üreticilerin tespit edilmesi ve desteklenmesi karar altına alındı.
Toplantıda ayrıca,  ülke genelinde ithalatı yapılan ürünlerin il tarafından karşılanabilmesi için ana yüklenici veya tedarikçi olabilecek potansiyel üreticiler ve ürünlerin tespit edilmesi ve gerekli çalışmaların hayata geçirilmesi konuları görüşülüp karara bağlandı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Cansu Uyar, Teknopark Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, KOSGEB İl Müdürü M. Oğuz Kılıç, TSE İl Temsilciliği Uzman Mustafa İlhan Uysal, Manisa OSB Müdürü Funda Karaboran ve İlçe OSB müdürleri katıldı.