Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı Düzenlendi Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan V. Albay Oğuz Eryılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, İl müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmasında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin hayati önemini vurgulayan Vali Pehlivan, 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nın 30 Haziran 2021 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiğini ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 1 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.
Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında hazırlanan ve 2021-2025 yıllarını kapsayacak Mersin İl Eylem Planı'nın 4 ana hedefinin bulunduğunu belirten Vali Pehlivan, bu hedeflerin Adalete Erişim ve Mevzuat, Politika ve Koordinasyon, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler, Toplumsal Farkındalık olduğunu söyledi.
Vali Pehlivan, "Valiliğimizin himayesinde Kaymakamlıklarımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, kolluk birimlerimiz, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum teşkilatları iş birliği ve koordinasyon içinde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kapsamlı çalışmalar yürütmektedir. 2023 yılında ilgili kurumlarımız tarafından, yapılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında Kadın Destek Uygulaması (KADES) 18 bin 818 kadın vatandaşımıza tanıtılarak bilgilendirme yapılmıştır. Kadına yönelik şiddetle mücadelede, 'Şiddete Sıfır Tolerans' ilkesi doğrultusunda temel, nihai ve en ideal hedef, şiddetin sıfırlanmasıdır. Kadına yönelik ve aile içi şiddeti önlemek amacıyla toplumumuzun bütün kesimlerinin iş birliği ve koordinasyon içinde gayret sarf etmesi büyük önem arz etmektedir. Sosyal Hizmet Merkezlerinde; 236 Aile Danışmanlığı, 520 bireysel danışmanlık hizmeti, 49 bin 755 kişiye aile eğitim programı kapsamında eğitim hizmeti verilmiştir. Aile Sosyal Destek Programı kapsamında 63 bin 80 hane ziyaret edilerek 158 bin 992 birey ile görüşme sağlanmış olup ihtiyaçlara dönük ilgili birim, kurum ve kuruluşlar ile çalışmalar yapılmıştır" dedi. (DHA)