Haber / Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İZSU) gelen elektrik faturasını sosyal medyadan paylaşması üzerine AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’dan gelen “Sizin doğru bir yeriniz var mı ki başkalarını eleştiriyorsunuz. Aynaya bakın tüm yolsuzluk ve hukuksuzluklarınızı ve beceriksizliklerinizi göreceksiniz” sözlerine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır tepki gösterdi. Bayır, “Biz bu tarz şeyleri çok ciddiye almıyoruz. Gelecekte siyaset yapacak gençler bulamayacağız. Bu üslupla kötü örnek oluyoruz. Kimse siyaset yapmak istemiyor. Hakikaten biraz temiz dil kullanmamız lazım. Bu çok gayri ciddi bir yaklaşım tarzı. Hoş olmamış. Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıdır” diye konuştu. Öte yandan Bayır, AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın doğalgaz ve nükleer santralin elektrik faturalarını da rahatlamasına kesin çözüm olacağını söylemesine de “20 yıldır iktidardalar neden bu zamana kadar çözemediler” dedi. AKP’li Vekil Dağ’ın sözlerine de değinen Bayır, elektrik faturalarının 3 katına çıktığını dile getirerek, “Tam bir soygun. Üç ödüyorsun bir alıyorsun” dedi.

Soyer, fatura paylaştı

Öte yandan Sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İZSU) gelen elektrik faturasını paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Söyleyecek çok sözümüz var ama bu fotoğraf her şeyin özeti” dedi. Soyer’in paylaştığı fotoğrafta, “İZSU’ya 2021’de 337 milyon lira gelen elektrik faturası, 2022’de 800 milyon liraya çıktı. Halkımızın bilgisine” notu yer alıyor.

Tunç Soyer de elektrik faturasını cama astı

Elektrik faturalarına bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İZSU) gelen elektrik faturasını paylaşan Soyer, “Söyleyecek çok sözümüz var ama bu fotoğraf her şeyin özeti” dedi. Soyer’in paylaştığı fotoğrafta, “İZSU’ya 2021’de 337 milyon lira gelen elektrik faturası, 2022’de 800 milyon liraya çıktı. Halkımızın bilgisine” notu yer alıyor.