Ulu Önder Atatürk’ün aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurduğunu hatırlatan Serdar Koç, şöyle konuştu:

Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, mücadelesine omuz vermiş yol arkadaşlarım ile birlikte bir kez daha Ata’mızın manevi varlığı önünde eğiliyoruz. Karşıyaka’nın yurtsever, aydın ve ödünsüz biçimde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine omuz veren halkı bugüne dek attığı tüm adımlarda O’nun Türkiye’nin ileri adımlarına destek verdiler. 84 yıl önce yitirdiğimiz ancak mücadelesiyle, yarattığı devrimlerle ülke yönetimini çok güvendiği halkına teslim eden Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnetimizi ve güzel duygularımızı bir kez daha gönderiyoruz.”

Ümmet olmaktan Halk olmaya

Cumhuriyet’in kuruluş sürecine gelinirken, ülkeyi işgal eden emperyalistlere verilen zorlu mücadelenin inançlı bir halk yaratılarak kazanıldığını belirten CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, “Halkını yanına alarak emperyalistlere karşı en zorlu koşullarda mücadele eden Atatürk farklı kimlik ve kültürlerden oluşan Anadolu halkını tek bir inanç ile birleştirerek tüm dünyaya örnek oldu. Başkomutanımız sivil hayata geçişte en büyük devrimleri yaptı” dedi. Koç şöyledevam etti:

Yüzünü ilerici unsurlara dönen, Türkiye’yi bir ümmet olmaktan kurtarıp, özgür bir halk olarak Cumhuriyet ve devrimlerine inancını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk, bu toplumu karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı çok önemli bir adım atmıştır. Bu gün bize düşen görev, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu olan liderimizin ilke ve devrimlerini her koşulda savunmak ve ileri götürmektir. Ülkemizin son 20 yılına egemen olan ve Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk ile hesaplaşmak isteyen iktidar mensupları her yeni günde inanılmaz adımlar atıyor. Daha geçtiğimiz günlerde iktidarı elinde bulunduran AKP’nin en önemli yöneticilerinden Mahir Ünal’ın söyledikleri bu güne kadar yapılan Atatürk nefretinin küçük bir örneğidir. Dini devlet işlerine alet edenlerin artık bu ülkeyi yönetmeye hakları yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak ilk genel seçimde karanlık zihniyetlerden kurulacağımıza inancım tamdır. Yol arkadaşlarımın da bu inancı taşıdığını biliyorum. Demokrasi, laik devlet hukukun üstünlüğü gibi önemli kavramları savunan halkımızın da yerel seçimlerde olduğu gibi genel seçimlerde de tercihlerini Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğine kullanacağı çok açıktır. Halkımız seçimlerde tercihlerini kullanırken Büyük önder, dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine inancını da ortaya koyacaktır. Bu vesile ile 84. yılında Uygar ve demokratik bir gelecek bırakan Atatürk'e olan hasretimizi tekrarlıyorum. Ve statlarda “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” marşını haykıranları yadırgayan, aşağılamaya çalışan bir avuç gericiye inat Yaşa Mustafa Kemal Paşa diye haykırıyorum.”