CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İl Genel Meclisi’nin Eylül Dönemi 3. Birleşim Toplantısına katıldı. Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Gürer, Niğde’nin çözüm bekleyen sorunlarını sıralayarak, çözüm önerilerini anlattı 

Niğde’nin her anlamda kalkınabilmesi için birlik ve beraberliğin önemine değinen CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, Köy Hizmetleri ve YSE gibi kurumların kapatılmasının ardından İl Özel İdaresi’nin yükünün ağırlaştığına dikkat çekti. Gürer, ayrıca 41 ilin IPARD kapsamına alınmasına rağmen bir tarım kenti olan Niğde’nin kapsam dışında kalmasının, Niğdeli çiftçiler açısından önemli bir dezavantaja neden olduğunu belirtti.

Gürer, İl Genel Meclisi’nin konuğu oldu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İl Genel Meclisi’nin Eylül Dönemi 3. Birleşim Toplantısına katılarak, meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. 

Birlir ve beraberlik vurgusu 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İl Genel Meclisi’ne bağlı İl Özel İdaresi’nin kırsalda yaptığı hizmetlerin önemine değinerek, ilin belli başlı sorunlarından da bahsetti.

Kentin tarımda, sanayide, turizmde ve diğer bazı alanlarda yaşadığı sorunlara dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin her anlama kalkınabilmesi için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi. 

Niğdeli çiftçi, IPARD’ın eksikliğini hissediyor 

2007 yılında 41 ilde hayata geçirilen ve bir Avrupa Birliği (AB) hibe fonu olan IPARD’a Niğde’nin dahil edilmediğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu durumun Niğde’deki çiftçiler için büyük bir dezavantaj olduğuna işaret etti.  Çevre illerin dahil edildiği IPARD tarım kenti Niğde ne yazık ki yok diyen CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “Niğde ili patates üretiminde 1.nci, lahana üretiminde 2.nci, Amasya elma ağacı sayısında 1.nci, elma üretiminde 3.ncü, çavdar üretiminde 1.nci, fasulye üretiminde 3.ncü ve İngiliz sarayına kadar giden kirazda da önemli bir yere sahip ama Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesine alınmıyor. Deniyor ki kırsal kalkınma desteği var. O zaten 81 ilde olan. Niğde o anlamda unutuluyor. Bir tarım kenti olmasına rağmen IPARD kapsamına alınması büyük yanlış olmuştur ve ondan sonraki dönemde uygulamaya konulan 2’inci IPARD desteğinden de faydalanamadı. İPARD kapsamına alınan 41 ildeki üreticilere önemli avantajlar sağlayan bu uygulama, Niğde’deki çiftçiler için ciddi bir dezavantaja dönüştü” ifadelerini kullandı. 

Köy hizmetlerinin kapanması, özel idarelerinin yükürü artırdı 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Köy Hizmetleri ve Yol Su Elektrik (YSE) gibi kurumların kapatılmasının, İl Özel İdarelerinin yükünü artırdığına da dikkat çekerek, “Bu kurumlarımız, geçmişte çok önemli hizmetlerin altına imza attı. Ancak kapanmalarının ardından bu kurumların yaptığı işleri İl Özel İdareleri üstlendi. İl Özel İdareleri, bu kurumların kapanması nedeniyle ağır yük altında kaldı” şeklinde konuştu. 

Gürer, Niğde ilinde çevre il yol tabelalarında tüm yakın illerin adı yer aldığı halde  diğer komşu illerin Niğde yönünü gösteren sınırlı tabela bulunduğunu ve Ankara-Niğde paralı yolu dahi Niğde adının en az şekilde yer aldığını belirtip “Yolda geçenler için kent adları o yere çağrı gibidir. Niğde yol kent tabelalarında dahi unutulan şehir durumundadır “ dedi. Ülkenin gelişmesi ve geleceğinde tarım ve kırsalın önemini ifade eden Gürer, “Sanayi ve turizm önemlidir. Ancak gıda hava ve su gibi yaşam ihtiyacıdır. Ürettiğimiz ürünün değer bulması için mutlaka katma değerli ürüne dönüştürecek tesisler bölgemizde yapılmalıdır. Örneğin patates işlenmiş ve dondurulmuş gıda olarak değer bulması olasıdır. Niğde’ye bir patates entegre tesisi şiddetle ihtiyaçtır” diye konuşmasına devam etti.

Teşekkür…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İl Genel Meclisi’nde Niğde ile ilgili düşüncelerini paylaşma fırsatı verilmesinden dolayı İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Teksin ve Meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti. 

Niğde yapılan her hizmeti önemsediklerinin altını çizen Gürer geçmişten günümüze Niğde katkı veren herkese  emeği çabası değerlidir. Önemlidir. Birlik içinde Niğde’miz sorunlarını aşmak için daha yapacak çok iş var” diye konuştu.

Kapsamlı bir konuşma yapan Gürer’in konuşma yaptığı İl Genel Meclisi’nin Eylül dönemine ait 3’üncü birleşim toplantısına CHP İl Başkanı  ve Merkez İlçe Başkanı da katıldı.