Hızal, Bunun altından tabir-i caizse öküz altında buzağı arar gibi siyasi rant devşirmenin lüzumu yok. CHP’li siyasetçilere şunu söylemek istiyorum. Haksızın yanında durmak yerine İzmirlilerin yanında durmaları gerekiyor. Bu konudan siyasi rant yaratmaları hiç doğru değil’’ dedi. İçişleri Bakanlığı, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü törenlerinde yaptığı konuşmayla iktidar tarafından hedef gösterilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hakkında 3 ayrı konuyla ilgili soruşturma izni vermişti. Soruşturma kararına CHP’lilerden art arda tepkiler yükselirken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

CHP kanadından gelen tepkileri, "siyasi rant devşirmek" olarak tanımlayan Hızal, kamu kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğinin altını çizdi.
 

Soyer hakkında verilen soruşturma izinlerini değerlendiren Hızal, Tunç Soyer’in İzmirlinin parasını gerektiğini gibi kullanmaması ve yasal olmayan işlere imza atmasından dolayı bir soruşturma izni verildi. Bunun altından tabir-i caizse öküz altında buzağı arar gibi siyasi rant devşirmenin lüzumu yok. CHP’li siyasetçilere şunu söylemek istiyorum. Haksızın yanında durmak yerine İzmirlilerin yanında durmaları gerekiyor. Bu konudan siyasi rant yaratmaları hiç doğru değil’’ ifadelerini kullandı. 


DİSK’TEN SOYER’E DESTEK

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri, hakkında 3 soruşturma izni verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada, Emekçiler oylarına ve oyları ile seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na sahip çıkacaktır’’ denildi.