Haber / Gökçe Adar Çubukçıoğlu

Video / Utku Çelik

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir'in en önemli okulları arasında yer alan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılacağını açıklamış ve konu kentin gündemine oturmuştu. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yıkımı TBMM'ne taşımış, ve yıkıma izin vermeyeceklerini söylemişti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, rant iddiasında bulunmuştu. Sosyal medya hesabı üzerinden Yücel, “Yine bir AKP klasiği, yine yandaşa peşkeş kokan skandal bir karar. Madem depreme dayanıksızdı, bunca zaman yavrularımızın, öğretmenlerimizin canını nasıl hiçe saydınız? Yangından mal kaçırırcasına, yandaşa peşkeş hazırlığı kokan bu karar sürecini de, sonrasını da dikkatlice ve yakından takip edeceğiz” şeklinde paylaşımda bulunmuştu. 

'KAOS YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR'

İzmir Valiliği'nin, 'Eğitim öğretim hizmeti dışında başka bir hizmete tahsisi ve üçüncü kişilere devri söz konusu değildir'  şeklinde yaptığı açıklama ise, tepkilerin dinmesine neden olmamıştı. CHP kanadından eleştiriler devam ederken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de iddialar hakkında konuştu. 9 Eylül TV ve 9 Eylül Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Şahin, “En kapsamlı medya algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Sosyal medya üzerinden bir kaos yaratılmaya çalışılıyor. İnsanları, Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi'nin yıkılıp, bir iş adamına peşkeş çekileceğine inandırılmaya çalışılıyor. Devletin bir çivisinin dahi alınamayacağını, kimseye peşkeş çekilemeyeceğini herkes bilmeli. Peşkeş iddialarıyla, sosyal medya yıkıldı. Profesyonelce, bu sosyal medya üzerinden yayılması sağlandı” diye konuştu. 

'BİZE MÜSADE ETSİN'

Şahin, İzmir'in sorunlarla adeta boğuştuğunu ve büyükşehir yönetiminin bu sorunlarla ilgilenmediğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yüklenen Şahin, şunları söyledi: “İzmir'in en büyük sorunu CHP'dir. 30 yıldır bu kenti yöneten CHP'nin artık bize bir müsaade etmesi gerekiyor. 30 yıldır, İzmir'in hiç bir sorununa çözüm bulunmuyor. Ben, 5 yıl sonra kentte insanların trafiğe nasıl çıkacağını, hangi evlerde nasıl oturacağını düşünemiyorum. Nasıl evlerde oturulacağını çok merak ediyorum. En büyük sorun, Pagoscu Tunç Soyer. Kentin artık Soyer'den kurtulması lazım. İzmir, köyden ibaret.” 

'GİDELİM BERABER ALALIM'

AKP iktidarınn İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni desteklemediğini ve birçok projesine de engel olduğu iddilarını da değerlendiren Şahin, şöyle konuştu: “AKP iktidarı nerede desteklememiş? Devlet, 4.5 milyon insandan kişi başına, 38 milyon TL kendisine verdi. Eğer, bu ödeneği kıstıysa gidelim beraber, iktidarla görüşelim ve bu ödeneği alalım. Göreve geldiğinden beri, 50 milyon TL yemiş. Sonra 'bize destek olunmuyor' diye algı yapıyor. Bu açıklamalar, günübirlik açıklamalar.”

'İzmir'de yaşayacak bir adam değil'

İzmir'in pek çok sorunu varken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sürekli festival ve konser yaptığını dile getiren Şahin, “Tunç Soyer'in bakış açısı farklı. Biz, İzmirliler olarak aynı açıdan bakmıyoruz. Tunç Soyer, festival ve heykel seviyor. Soyer'in, kendi yaşam anlayışı festival seven, heykel seven bir adam. Bizim amacımız, hizmet. İzmir'in trafik problemi var. Alt yapı problemi var, kentsel dönüşüm problemi var. Hizmet problemi var. İzmir'in ihtiyacına başka açıdan bakıyor. Soyer, depremin kırkı çıkmadan, karikatür festivali yapacak kadar keyfi yerinde bir adam. İzmir'in alt yapısı, İzmir'in depremi, insanların ölmesi, şehrin kokması onun için çok bir önem teşkil etmiyor. Tunç Soyer, Brüksel'de yaşacak bir adam. İzmir'de duracak bir adam değil” ifadelerini kullandı. 

'Fevkaledenin fevkinde olacak'

Önümüzdeki seçimin çok iyi geçeceğini söyleyen Şahin, şöyle dedi: “İzmir'de 40 yıldır siyaset yapan bir insanım. MHP İzmir'deki en güzel zamanlarını görüyor. Seçim gününe kadar durmayacağız. Durmayalım, devam edelim dememdeki neden, gördüğüm bu fark. Bu ilginin sandığa yansıması da 30 yılın fevkaledenin fevkinde olacak. Vatandaşa, hizmet ediyoruz. Bunun sandığa yansıyacağını görüyorum.”