CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer vatandaşın artan hayat pahalılığının etkisi nedeni ile büyük sıkıntı içinde olduğunu, esnafında iş yeri kapısını açık tutma çabası içinde bulunduğunu söyledi.

Niğde ilinde merkez ilçeden sonra en büyük İlçe konumundaki Bor ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla görüşen Gürer“ Vatandaşta ciddi bir karamsarlık var. Gelecek kaygıları her ziyaretimde arttığına tanıklık ediyorum. Çok sayıda iş yerinde de kiralık yazılarına rastladım. Esnaf vadeli alım yapamadığını, satabildiği ürünü rafta bulundurduğunu ifade ediyor. Vatandaş alım gücü kalmayınca işler çok daralmış. Bir kasap “diğer ürünlerde fiyat artışına göre orantısal olarak en ucuz sayılacak gıda et ama vatandaş fiyata dahi bakmıyor. Hayvan besiciliği yapan yemden dolayı maliyet artınca aşırı bir kesim oluştu. Bu nedenle et fiyat artışı düşük kaldı. Ona rağmen vatandaş et almakta tereddüt ediyor. Ekmeği bulan şükrediyor” diye piyasada oluşan durumu özetledi. Emekli 3000 TL ile geçinmek zorunda  evi kira ise emekli boğazından kısıp yaşamaya çalışıyor. Bir an önce seçimi isteyen çok. Vatandaşın gündemi geçim ve seçim. Açıktan tepki vermeye korkan kesimler  dahi sandık hele bir gelsin diyorlar. Sokağın dili anketleri yerle bir edecek ve iktidar beklediğinden de büyük bir kayıp sonuçla gidecek görülüyor” diye konuştu.
CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer Bor’da Sakarya Caddesinde araç satış galerinde geçmişteki canlılığında durduğunu ve araç alımlarında önemli bir satış durağanlığı oluştuğunu galeri sahiplerinden dinlediğini ifade ederek banka kredilerinde de  daralmanın sektörde işleri sıkıntıya soktuğunu ve vatandaşın önceliğinin geçime dönüştüğünü belirtti. Geçim içinde bu iktidardan umudu kesmişler seçimde bir an önce olsun ki birde farklı yönetim görelim diyorlar” dedi.

Gürer” kahvelerde eski müşteri canlılığının kalmadığını da iş yeri sahipleri anlattığını ifade ederek “vatandaş içeceği çayın ücretini hesaplar duruma düşürüldü” diye konuştu. Fırınların ürettiği ekmek sayısı azaldığı gibi 100 gramlık ekmekleri de üretir duruma geldiğini ve ekmek maliyetleri nedeni ile fırınların “işyerimiz var. İşi sürdürmek için çabalıyoruz” dediğine dikkat çeken  Ömer Fethi Gürer “çok sayıda hemşerimi de ziyaretlerinde dinledim. Temel gıda ürünlerinde artıştan dert yandılar. Peynirin dahi yanına varamaz olduk. Kuru ekmekle geçen günlere erdik. Televizyonlarda iktidar sözcüleri enflasyonu ne kadar düşük göstermeye çalışmalarda biz yaşadığımız gerçeğe bakarız. Çay simit hesabını herkes bilir. Zeytin, peynir ekmek kahvaltıda eksik olmazdı. Zeytin, peynir almakta sorun oluyor. Gelir gider dengemiz açlığa doğru yaşamımızı sürüklüyor. Bir an önce seçimle gitseler artık.20 yılda bizi ekmeğe muhtaç ettiler. Birde yeni bir iktidarla sorunlara nasıl çözecekler” bakalım” diye konuştular.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde merkezde de ziyaretlerine devam edeceğini belirterek alanda gördüğümüz durumu Bütçe ve Plan komisyonunda  ve  bütçe Meclis  genel kuruluna geldiğinde bakanlara anlatmaya devam edeceğiz. Yok demekle sorunlar yok olmuyor. Onlarca vatandaşımız yardıma muhtaç duruma gelmiş. Maddi destek istiyorlar. Çocukların okula aç gittiği bir döneme mevcut iktidarın yanlış politikaları ile erdik. Görünen o ki sorunları çözmek değil algı ile ters yüz etmek çabası içindeler. Vatandaşın gündemi geçim sıkıntısı. Mutfakta tencere kaynamıyor. Aileler de tüm fertler iş bulup çalışmak için çabalıyor. Her kesim sorunlu. Esnaf sattığı ürünü aynı fiyatla yerine koyamadığı gibi peşin aldığı ürünü taksitle satarak ayakta durmaya çalışıyor. İşyerleri çoğunda lambalar yanmıyor. Âlâca karanlık ile iş yerleri faaliyette bulunmaya çalışıyor. Bir kesimin geliri artarken halkın geniş kesimi giderek yoksullaşıyor” diye konuştu.