İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020 – 2021 sezonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde Su Sporları branşında mücadele eden ve madalya kazanan sporcularla bir araya geldi. Celal Atik Spor Salonu'ndaki buluşmaya Başkan Tunç Soyer ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Su Sporlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Egeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı İlker Kozan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Komisyon Başkanı Sinan An, sporcular, antrenörler, sporcu gençlerin aileleri katıldı.  

Soyer: “Sizinle iftihar ediyorum”
Takımların aldığı başarılarla gururlandıklarını söyleyen Başkan Soyer, “İzmir bir deniz şehri. Buna rağmen su sporları konusunda çok geride kalmış bir şehirdi. Doğrusu bundan bir parça da utanç duyuyorduk. İçimize sindiremiyor, normal görmüyorduk. Bu alana daha çok yüklenmemiz gerektiğine karar verdik. Göreceksiniz, kısa süre sonra bunların çok daha fazlasını İzmir'de hayata geçiriyor olacağız. Başarılarınızla iftihar ediyorum ama beni ilgilendiren bir başka şey daha var. Burada bulunan her biriniz, birbirinizle kurduğunuz ilişkilerle bir yandan ekip ruhunu, birlikte çalışma kültürünü, beraber üretip çalışmayı öğreniyorsunuz diğer yandan da geleceğe bedenlerinizi, ruhunuzu hazırlıyorsunuz. Sağlıklı gençler, insanlar haline geliyorsunuz. Rekabet etmenin de tadını alıyorsunuz. İnanıyorum ki Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları, torunları olarak bu memleketi daha ileriye getirecek olan işte sizlersiniz. Spor eğitimi alarak büyüyen ve başarılara imza atan siz gençler geleceği kuracaksınız. Madalyalarınızdan, kupalarınızdan çok sizlerin gözlerinde gördüğüm ışıkla iftihar ediyorum. Yolunuz açık olsun” dedi. Başkan Soyer, sporcu gençleri destekleyen ailelerine de teşekkür etti.

Hedefimiz su sporlarını en üst seviyeye çıkarmak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Su Sporlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Egeli ise, “Başkanımızla 2 yıl önce program yaptığımızda, bu kadar hızlı başarının geleceğini düşünmüyorduk. İzmir'in marka şehir olmasında kendisinin çok önemli projeleri var. İzmir'i sporda da, deniz ve su sporlarında temsil edip en üst seviyelere gelmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.