Spor - Mali ve sportif olarak tarihinin en sıkıntılı dönemini yaşayan KSK, bu hafta sonu yapılacak olağanüstü kongreyi bekliyor. Bu arada şirketleşme çalışmaları devam ederken başkanlık için kulisler hareketlenmeye başladı. Kulüpte daha önce basketbol şube başkanlığı yapan, son olarak geçen sezon Başkan Mutlu Altuğ ile ters düşerek görevinden alınan Turgay Büyükkarcı'nın göreve talip olabileceği öğrenildi. Daha önce de farklı dönemlerde başkanlık için teklif götürülen Büyükkarcı'nın Yaşar Holding ve Karşıyaka Belediyesi'nden destek bulduğu takdirde başkanlığa aday olmaya sıcak baktığı ifade edildi.

KSK'de ikinci aday Ergüven olabilir


Büyükkarcı'nın aday olmaması durumunda 2 sezondur voleybol şubesinde başkanlık yapan Serkan Ergüven'in camianın desteğine göre ilk etapta sezon sonuna kadar göreve talip olabileceği belirtiliyor. İstifa kararı alan Başkan Mutlu Altuğ ise son güne kadar gelişmeleri bekliyor. Şirket ortağı bulabilmek için farklı iş çevrelerinin kapısını çalan Altuğ'un ortak bulduğu takdirde göreve devam etmek istediği öğrenildi. Mutlu Altuğ'un dışarıdan destek bulamaması halinde ise kongrede başka aday çıkmazsa başkanlığa yeniden talip olacağı sızan haberler arasında. Basketbol takımının sponsoru Yaşar Holding'in ise şirketleşme konusundaki tavrını netleştirmek için beklemede olduğu öğrenildi.

Folkart da talip


Folkart Yapı, aylardır yatırım ortağı arayan KSK'yi şirketleştirmek için talip oldu. Geçtiğimiz günlerde sponsor Yaşar Holding'in borcun 5'te 2'sini üstlenmesi koşuluyla kulübü şirketleştirmeye talip olduğunu açıklayan camianın önemli isimlerinden Nazım Torbaoğlu, Folkart-Karşıyaka ortaklığında arabuluculuk yaptı. Önce Yaşar Holding'le görüşerek son kararlarını soran Torbaoğlu, ardından Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'la bir araya geldi. Folkart Towers'taki toplantıda kulübün mali durumu masaya yatırıldı. Sancak, toplantının ardından yeşil-kırmızılı kulübe yatırım yapma konusunda son kararını verdi. 20-21 Ocak'ta yapılacak olağanüstü kongreden bu birleşme için onay çıkması halinde kulübün 60 milyon TL sınırına dayanan borcunun karşılıklı anlaşmalarla daha makul bir seviyeye indirilip temizlenmesi düşünülüyor.