Okuma-yazma öğrenmek amacıyla başvuruda bulunan 20 kadın, 3 ayın sonunda kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Yaşları 30 ile 65 arasında değişen kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Törene; Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Korkmaz, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Cemil Yüm ve ROMGEDER Başkanı Emin Karameşe katıldı.

“GURUR DUYUYORUM”

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, emeği geçen herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Karşıyaka’mızda yaşam boyu eğitim anlayışıyla yerel yönetimler düzeyinde eğitim desteği sağlamaya devam edeceğiz. Okur-yazarlık kursunu başarıyla tamamlayıp sertifikalarını alan kadın kursiyerlerimizle gurur duyuyorum. İyi ki varsınız.”

Konuya ilişkin açıklama yapan ROMGEDER Başkanı Emin Karameşe ise, “Roman toplumunda kadınların eğitim oranı düşüktü. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu çalışma ile birlikte yaş almış kadınların da okuma-yazma öğrenmesi amaçlandı. Bunu daha ileriye taşımak için çalışmalarımız ve kurslarımızın ikinci kademeleri de devam ediyor” dedi.