Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde PWA Slalom World Cup, çocuklar ve gençler kategorisinde ülkemizde ilk kez Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliği ile Çağla Kubat Windsurf Academy tarafından Alaçatı’nın dünyaca ünlü sörf alanında düzenlendi. Yarışlara Fransa, Arjantin, Hollanda, Almanya, İspanya, İtalya, Brezilya, Belçika, İngiltere, Macaristan, Mauritus ve Seyşeller ile ülkemizden 100’ün üzerinde sporcu katıldı. Sompo Sigorta’nın ana sponsorluğunda Ay Yapım, Philips, Audi Eröz, Pegasus, Altın Yunus Hotel, PowerApp, Cabbar Port, Medicana, Cbs Design ve İstek Okulları’nın destek verdiği PWA Slalom World Cup, beş gün boyunca adeta heyecan fırtınası estirdi.

Alaçatı’nın sörf bölgesi olarak korunması temasıyla organize edilen uluslararası yarışta zirve, üç kategoride İzmirli Elif Ercan’ın oldu. Elif Ercan, Fin Slalom U21, Fin Slalom U17 ve IQ Foil Slalom U21 kategorilerinde PWA Slalom World Cup’ın birincisi oldu. PWA Slalom Word Cup Fin Slalom U21 erkeklerde Fransız Armand Genevois, Fin Slalom U17 erkeklerde Mert Kaçan, Fin Slalom U15 erkeklerde Kaan Erdoğan, Fin Slalom U15 kızlarda Çağla Anadol, IQFoil U21 erkeklerde Armand Genevois, IQ Foil U17 erkeklerde İbrahim Ali Dönmez, IQ Foil U15 erkeklerde Burak Orhan birinciliği elde etti. Organizasyon kapsamında düzenlenen eğlence yarışı Sompo Kids Cup’da ise İrem Metin ilk sırayı elde etti. 8 yaşındaki Selin Diaz da en küçük sporcu olarak Philips Özel Ödülü’ne layık bulundu. 

Ödülleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer adına Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Yağlı, Çeşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Tugay, PWA Başkanı Jimmy Diaz ile sponsor firmaların temsilcileri takdim etti.

“Ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk”
Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini veren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Bize güvenen ve dünya şampiyonasını söz verdiğimiz gibi Alaçatı’ya getiren WPA ve yöneticilerine, Çeşme’de, Alaçatı’da sörf bitmesin, eğlence sektörüne teslim olmasın diye mücadele eden Çağla Kubat ve bütün Alaçatı sörf okullarına çok teşekkür ediyorum. Yeryüzündeki cennet Çeşme’de, dünya markası Alaçatı’da rüzgâr esmeye devam edecek, Her şey söz verdiğimiz gibi… Sörfü yeniden Alaçatı’ya getirdik. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.