Ülkemizin hedeflerine yönelik bilgi ve birikimini toplumla buluşturma misyonuyla hareket eden Ege Üniversitesi, üniversite- sanayi iş birliklerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve beraberindeki heyet Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Vestel Ticaret Anonim Şirketi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Budak’a, EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç, EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Günay ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Haydar Yalçın eşlik etti.

Ziyareti değerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite-Sanayi iş birliği hedeflerimiz kapsamında, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Vestel Ticaret Anonim Şirketi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldık. Bölgenin en güçlü sanayi kuruluşlarından ve ülkemizin en önemli markalarından birisi olan Vestel ile üniversite sanayi iş birliği kapsamında ilişkilerimizi adım adım ileri götürüyoruz. Çeşitli alanlarda bir dünya markası olma yolunda ilerleyen özel sektörün gücüne güç katmak için akademi olarak verdiğimiz bilimsel desteği daha da genişletmek için Vestel ile ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Bu kapsamda Manisa’da bulunan Vestel’in üretim tesislerini ve çağrı merkezi çalışanlarını ziyaret ettik. Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ali Tarkan Tekcan ve ekibiyle iş birliklerimiz konusunda verimli görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.

Ege Üniversitesinin bilimsel birikimini toplumla buluşturmaya devam edeceklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Bilimsel bilgi birikimimizi ülkemizin hedeflerine yönelik toplumla paylaşmayı sürdüreceğiz. En önemli hedeflerimizden birisi de üniversite sanayi iş birliklerini daha da geliştirmek ve çeşitli alanlara yaymak. Gerek proje gerek patent, faydalı modeller gerekse eğitimli genç istihdamına yönelik destekler noktasında sanayi, üretim sektörü ve özel sektörle iş birliği halinde yeni ve güçlü adımlar atıyoruz. Bundan sonra da Ege’den doğmuş Türkiye’nin sınırlarını aşarak dünya markası haline gelmiş sanayi ve özel sektör şirketleri ile iş birliklerimizi artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.