GENEL

Mevduat faizlerinde sınırlı artış: 500 bin, 1 milyon ve 1,5 milyon TL’nin güncel getirisi

Bankaların mevduat faizlerinde sınırlı artış yaşandı. En yüksek oran %45’e çıkarken, 32 gün vadeli hesapta 500 bin TL 16 bin 274 TL, 1 milyon TL 32 bin 548 TL, 1,5 milyon TL ise 48 bin 822 TL kazandırıyor.

Abone Ol

Haftalardır düşüş eğiliminde olan mevduat faizleri, eylül ayının son haftasında sınırlı da olsa yukarı yönlü hareket etti. Geçtiğimiz hafta %44 seviyesinde görülen en yüksek oran, bu hafta %45’e ulaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Para Politikası Kurulu (PPK) tutanaklarında enflasyon eğiliminin yeniden yukarı yönlü sinyal vermesi, bankaları mevduat oranlarını gözden geçirmeye yöneltti. Özellikle hizmet ve gıda kalemlerindeki fiyat artışları enflasyon üzerinde baskı yaratırken, bankalar da yeni müşteri kampanyalarıyla birlikte faiz oranlarını güncelledi.

En yüksek oran %45 oldu

23 Eylül 2025 itibarıyla açıklanan oranlara göre, en yüksek faiz %45,00 ile Akbank tarafından sunuluyor. Onu %43,50 ile Denizbank ve Vakıfbank, %43,25 ile QNB izliyor. Listenin devamında %43 ile Ziraat Bankası ve Getir Finans, %42,50 ile Yapı Kredi bulunuyor. Bazı özel bankalarda ise oranlar %40’ın altına kadar geriliyor. Bankaların resmi internet sitelerinde yayımlanan bu oranlar, müşteri profiline ve kampanyalara göre değişiklik gösterebiliyor.

500 bin, 1 milyon ve 1,5 milyon TL’nin getirisi

Mevduatını en yüksek oran olan %45,00 üzerinden değerlendiren yatırımcılar için 32 günlük vadede güncel getiriler şöyle:

  • 500 bin TL yatıran bir müşteri, vade sonunda yaklaşık 16 bin 274 TL faiz geliri elde edecek.

  • 1 milyon TL mevduatı olan yatırımcı, 32 bin 548 TL kazanç sağlayacak.

  • 1,5 milyon TL değerlendirenler için ise faiz getirisi 48 bin 822 TL olacak.

Uzmanlara göre, ekim ayında açıklanacak TÜFE verileri bu hareketin seyrinde belirleyici olacak. Yıllık enflasyonda sınırlı düşüş beklentisi bulunsa da, piyasa aktörleri bankaların kısa vadede faizleri yukarıda tutmaya devam edeceğini öngörüyor.