Açıköğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavlarına girecek adaylar için heyecanlı bekleyiş sona erdi! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi olarak duyurulan sınav tarihleri belli oldu.

Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?

AÖL 3. dönem sınavları, 20-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Türkiye'nin tüm illerinde bulunan sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Sınavlar 3 oturum halinde yapılacak ve her oturum için 100 dakika süre verilecek.

Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Alınabilecek?

AÖL 3. dönem sınavlarına girecek adaylar, 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren öğrenci numaraları ve T.C. kimlik numaraları ile aölweb.meb.gov.tr internet adresinden sınav giriş belgelerini alabilecekler.

Sınavlara Nasıl Giriş Yapılacak?

AÖL 3. dönem sınavlarına girecek adaylar, sınav günü yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, kimlik belgesi ve kalem bulundurmaları gerekmektedir.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

AÖL 3. dönem sınav sonuçlarının Eylül 2024 ayında açıklanması ön görülüyor. Adaylar, sınav sonuçlarını aölweb.meb.gov.tr internet adresinden veya e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler.

Unutmayın!

  • Sınavlara sadece kayıtlı olan ve gerekli belgeleri tamamlayan adaylar girebilecektir.
  • Sınavlarda kopya çekmek veya diğer舞弊行為lerde bulunmak yasaktır ve bu tür durumlarda yasal işlem uygulanacaktır.
  • Sınavlara dair güncel bilgilere MEB'in resmi internet sitesinden ve AÖL rehberlik danışmanlık birimlerinden ulaşabilirsiniz.
Kaynak: haber merkezi