Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) genel yetenek ve genel kültür oturumları, 14 Temmuz Pazar günü tamamlandı. Bu ilk oturumların ardından gözler, KPSS alan bilgisi sınavına çevrildi. KPSS alan bilgisi sınavı öncesinde, sınav giriş belgeleri adaylar tarafından merakla bekleniyor. Bu belgeler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanacak. Peki, "KPSS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, sınav giriş belgesi nasıl alınır?" İşte detaylar...

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS alan bilgisi sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS lisans sınavının (genel yetenek ve genel kültür) ardından, alan bilgisi sınavları için hazırlıklar sürüyor. KPSS alan bilgisi sınavı 20-21 Temmuz tarihlerinde üç oturum halinde yapılacak. KPSS sınav giriş belgesi ise, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden adayların erişimine sunulacak.

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS alan bilgisi sınavları şu tarihlerde ve saatlerde gerçekleşecek:

2024-YKS ek yerleştirme tercihleri yarın başlıyor! 2024-YKS ek yerleştirme tercihleri yarın başlıyor!
  • 1. Oturum: 20 Temmuz Cumartesi saat 10.15'te (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri)
  • 2. Oturum: 20 Temmuz Cumartesi saat 14.45'te (Hukuk, İktisat, Maliye)
  • 3. Oturum: 21 Temmuz Pazar saat 10.15'te (İşletme, Muhasebe, İstatistik)

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, KPSS sınav giriş belgesini ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden alabilirler. ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden TC kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak sınav giriş belgelerine ulaşabilirler. Belgenin çıktısının alınması ve sınav günü yanında bulundurulması zorunludur.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçları, 23 Ağustos tarihinde açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sorgulayabilirler.

Editör: Utku Çelik