2 dakikada uykuya dalmak için taktikler! 2 dakikada uykuya dalmak için taktikler!

2024 Öğretmen Ataması Ne Zaman? Kadro ve Branş Dağılımı Açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılında öğretmen ataması yapacağını duyurdu. Bakan Yusuf Tekin, 2023 KPSS puanıyla en yüksek sayıda öğretmen alacaklarını söyledi. Öğretmen adayları, atama takvimi ve kadro dağılımını merak ediyor. İşte 2024 öğretmen ataması hakkında bilinenler.

2024 Öğretmen Ataması Takvimi

Bakan Yusuf Tekin, katıldığı bir programda 2024 öğretmen ataması hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, yeni yılda öğretmen ataması yapılacağını ve bunun için 2023 KPSS puanının kullanılacağını belirtti. Tekin, atama sayısının henüz belli olmadığını, ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nın kendilerine vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimlerini oluşturacaklarını ifade etti. Tekin, “Şuna güvensin arkadaşlarımız, biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’mız da Hazine ve Maliye Bakanı’mız da en yüksek rakamı vereceklerini de deklare ettiler zaten. Ama onun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım.” dedi. Tekin, ayrıca şubat döneminde yapacakları atamalardaki öğretmenlerin göreve başlamasını arzu ettiklerini de tekrarladı.

2024 Öğretmen Ataması Kadro ve Branş Dağılımı

Bakan Yusuf Tekin, 2024 öğretmen ataması kadro ve branş dağılımının henüz açıklanmadığını, ancak kendilerine tahsis edilecek atama sayısına göre branş bazlı olarak dağılımını yapacaklarını söyledi. Tekin, “Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız.” diye konuştu. Tekin, ayrıca atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ettiğini de dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ