Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşanan korkunç bir cinayet, eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlunun tutuklanmasına yol açtı. Bedirhan Şener, 31 Temmuz’da babası Abdüllatif Şener ile birlikte yaşayan annesi Berrin Şener ve anneannesi Leyla Çetiner'e saldırarak, Leyla Çetiner’i öldürdü. Sanık Bedirhan Şener, olaydan sonra polis tarafından gözaltına alındı ve tutuklandı.

Olayın ardından yapılan soruşturmada Bedirhan Şener'in psikolojik sorunları olduğu öne sürülse de, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi tarafından hazırlanan raporda, sanığın cezai sorumluluğunu etkileyecek derecede akıl hastalığı ya da zayıflığı bulunmadığı belirtildi. Bu rapor, dava sürecini etkileyerek, Bedirhan Şener hakkında açılan davanın yönünü belirledi.

Mahkemenin verdiği karar

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, savcı Bedirhan Şener hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Bu talep, sanığın Leyla Çetiner'i öldürmesi ve Berrin Şener'i öldürmeye teşebbüs etmesi suçlarından kaynaklanıyordu. Savcı ayrıca, 6136 sayılı yasaya muhalefet suçundan da ceza verilmesini istedi. Sanık avukatı, müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair yeni bir rapor alınmasını talep etse de mahkeme heyeti, bu talebi reddetti.

Nevşin Mengü'ye Salih Müslim röportajından 1 yıl 3 ay hapis cezası Nevşin Mengü'ye Salih Müslim röportajından 1 yıl 3 ay hapis cezası

Mahkemede Bedirhan Şener, cinayeti kasten işlemediğini savunarak, “Anneannem dünyadaki en sevdiğim insanlardan biridir. Onu öldürmedim” şeklinde savunma yaptı. Ancak mahkeme, sanığın açıklamalarını dikkate alarak cezayı verdi. Bedirhan Şener hakkında, Leyla Çetiner’i öldürdüğü gerekçesiyle üst soya karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu ceza, takdir indirimi uygulanarak müebbet hapis cezasına çevrildi.

Beraat ve ceza indirimi

Sanık, Berrin Şener'i öldürmeye teşebbüs ettiği suçlamasından delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Ayrıca, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı, ancak bu cezanın açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme, Bedirhan Şener’in ruh halini ve olayın gerçekleşme biçimini dikkate alarak, bir dizi karar verdi ve cezayı müebbet hapse çevirdi.

Bu dava, Türkiye'nin gündemini sarsarken, eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu tarafından işlenen bu suç, ailenin ve kamuoyunun tepkisini çekti. Şener ailesinin trajik olayı, psikolojik sağlık sorunları, aile içi dinamikler ve ceza adaleti açısından tartışmalara yol açtı.

Kaynak: haber merkezi