Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve YİK Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, hakaret soruşturmaları nedeniyle Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin olmadığını öne sürmenin insafsızlık ve haksız bir itham olduğunu belirtti.

Kulu Adalet Sarayı’nın açılış töreninde konuşan Tunç, bu tür iddiaların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve millete bir hakaret olduğunu vurgulayarak, hukukun üstünlüğüne zarar verecek söylemlerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

"Adalet olmadan kalkınma olmaz"

AK Parti hükümetlerinin 22 yıldır en fazla önem verdiği konunun adalet olduğunu dile getiren Tunç, bu süreçte hukuk devleti ilkesini güçlendirmek için birçok reformun hayata geçirildiğini kaydetti.

"Adalet olmadan kalkınma sağlanamaz. Türkiye’de yüksek standartlı bir demokrasi oluşturmak için çok büyük adımlar attık. Hukuk sistemimiz, yatırım ortamını iyileştirerek ekonomik büyümeyi destekleyen bir noktaya geldi", diyen Tunç, bu reformların Türkiye’yi bugünkü güçlü konumuna taşıdığını ifade etti.

"Türkiye hukuk devleti ilkesini güçlendirmiştir"

Tunç, Türkiye’nin temel hak ve özgürlüklerin en geniş anlamıyla korunduğu bir ülke haline geldiğini savunarak, bu noktaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle gelindiğini söyledi.

Dervişoğlu'ndan sert mesaj: "100 yıl sonra hepiniz itilaf cephesinde yeniden toplandınız" Dervişoğlu'ndan sert mesaj: "100 yıl sonra hepiniz itilaf cephesinde yeniden toplandınız"

Tunç, konuşmasında geçmişte Türkiye’nin karşılaştığı siyasi ve hukuki krizlere de değinerek, şu soruları yöneltti:

"Bugün Türkiye’de hukuk devleti olmadığını söyleyenler, 27 Nisan e-muhtırasına, iktidar partisine açılan kapatma davasına, Gezi olaylarıyla yaratılmak istenen kaosa, 15 Temmuz darbe girişimine karşı ne söylediler? O gün sessiz kalanlar, bugün hukuk devleti ilkesine saldırıda bulunuyor."

"Yabancı yatırımcıya Türkiye’yi kötülemek doğru mu?"

Türkiye’de hukuk güvenliğinin olmadığı yönünde yapılan eleştirileri sert bir dille eleştiren Tunç, bu tür söylemlerin Türkiye’nin ekonomik istikrarına zarar verdiğini belirtti.

"Türkiye’de 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracat, hukuk güvenliği sayesinde 262 milyar dolara ulaştı. Hukuk güvenliği sağlanmasa yabancı yatırımcı Türkiye’ye gelir miydi? Bugün bu rakam 273 milyar dolara ulaştı. Türkiye’ye zarar veren açıklamalara müsaade etmeyeceğiz."

Tunç, bu süreçte hukuk devleti ilkesinin korunması için yargı organlarının fedakarca çalıştığını ve bu emeğin görmezden gelinemeyeceğini de sözlerine ekledi.

55 maddelik yargı paketi Meclis'e sunulacak

Tunç, yasal düzenlemelerle hukuk sisteminin daha da güçlendirilmesi için yeni bir yargı paketinin hazırlandığını duyurdu. 55 maddeden oluşan yargı reform paketinin yakında Meclis’e sunulacağını belirten Bakan, adalet sistemini daha verimli hale getirecek değişiklikler yapılacağını ifade etti.

Kulu Adalet Sarayı’nın açılış töreni, konuşmaların ardından gerçekleştirildi.

Kaynak: AA