Yağmur KARADAĞ/Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarına ve limanlarına ev sahipliği yapan, çok sayıda vatandaşa istihdam imkanı sunarak adeta Kuzey Ege’nin cazibe merkezi olan Aliağa’ya yönelik ilgi ve merak her geçen gün artıyor. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın üç dönem üst üste seçilmesi, deniz turizminde yarattığı fark, tarımdan hayvancılığa kadar birçok alanda gerçekleştirdiği projeler dikkat çekiyor.
İNSANA DOKUNAN PROJELER
Aliağa’nın her alanda ileriye gitmek için mücadele ettiğini söyleyen Başkan Acar, “Ekonomik olarak güçlü, ayakları üzerinde duran bir şehiriz, potansiyelimiz yüksek. Biz Aliağa’nın sadece ağır sanayi bölgesi olarak bilinmesini istemiyor, o nedenle insana dokunan farklı projeleri gerçekleştiriyoruz” dedi.
MERKEZDEN KÖYLERE GEÇİŞ
Aliağa’nın kendi ayakları üzerinden durabilen bir şehir olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa’ya olan ilgi ve göç her geçen gün artıyor. Özellikle köyden merkeze gelişi durdurduk. Tam tersi merkezden köylere geçişleri sağlıyoruz. Örneğin, temiz havası ve tarihi dokusuyla restoran hizmeti veren Güzelhisar Sosyal Tesisleri, tüm bölgeye hizmet veren AliaPark Atla Terapi Merkezi, 72 dönümlük yeşil donatı alanı Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı, Hacıömerli Gryneion Mesire Alanı bu geçişleri sağladığımız önemli alanlar” dedi.
Başkan Acar “Kent gelişim vizyonu” kapsamında hizmet verdikleri diğer alanları da şu şekilde ifade etti:
“Mavi Bayraklı Ağapark Plajı, yarı olimpik yüzme havuzlarının bulunduğu, kültür sanat ve sporu bir arada sunan Aliağa Gençlik Merkezi ile Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi, Aliağa manzarasına hakim, çeşitli restoran hizmetlerinin sunulduğu Doğa Park, kahveseverlerin vazgeçilmez adresi Kaleiçi Coffee, Aliağalıların sosyalleştiği ve sosyal hayatına renk katan başlıca tesislerimiz arasında yer alıyor.”
Aliağa’nın doğal güzellikleriyle de ilgi odağı olduğunu söyleyen Başkan Acar, “Plajlar bölgesinde yüzlerce kuş çeşidine ev sahipliği yapan Kuş Cenneti, bölgede yer alan Kyme, Tisna, Aigai, Myrina ve Gryneion antik kentleri, Uçansu Şelalesi, tarihi camiler, tarih ve doğa tutkunlarının uğrak noktaları” dedi.
MİDİLLİ’YE SEYAHAT BAŞLIYOR
Aliağa’da son yıllarda deniz turizminde de zirveye oynadıklarını ifade eden Başkan Acar, “Aliaport Aliağa Deniz Yolcu İskelesi’nin yapımında sona yaklaşıldı. İskele ve yolcu terminalinin inşaatı tamamlandı. Projede son dokunuşlar olan tefrişat çalışmaları ise hızla devam ediyor. Aliağa ile Ege Adaları arasında deniz ulaşımını mümkün kılarak bölgeyi turizm açısından önemli bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Midilli’ye bu yaz Ağustos ayında seferlerin başlamasını öngörüyoruz. Binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamak istiyoruz. Bölge ekonomisine güçlü bir ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Bu açıdan, Aliaport, sadece Aliağa’nın değil, tüm Batı Anadolu’nun deniz turizmi açısından kilit noktası olacak. Vatandaşlarımız Aliağa’mızdan binecekleri gemi ile 1 saat 15 dakikada Midilli’ye ulaşabilecek. Bizim rotamız herkes için daha cazip olacak” diye konuştu.
EKONOMİK TATİL İMKANI
Ayrıca Aliağa’da yaz ayı boyunca Aliağa Belediyesi iştiraki ALBEST (Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri) tarafından işletilen Mavi Bayraklı Ağapark Plajı ve ön plajlar bölgelerinin hizmet vereceğini de vurgulayan Başkan Acar, “Ağapark, yaklaşık 170 dönümlük bir alana kurulu. Tesiste; geniş otopark alanı, duş ve soyunma kabinleri, spor sahaları, çocuk parkları ve gölgelikli dinlenme alanları gibi çok sayıda sosyal imkan var. Özellikle aileler için kafe ve restoranlarıyla güvenli ve konforlu bir ortam sağlanıyor. Her kesimden tatilcinin rahatça yararlanabileceği bir alternatif” dedi.
DAMIZLIK KOYUN ÜRETİM MERKEZİ DİKKAT ÇEKİYOR
Küçükbaş hayvan üretiminin artırılması ve üreticilerin ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla Aliağa Belediyesi olarak İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Çoraklar Mahallesi’nde ‘Damızlık Koyun Üretim Merkezi’ni projelendirdiklerini söyleyen Başkan Acar, “Tesisimiz sayesinde bölgedeki üreticilerimizi destekliyoruz. Aynı zamanda hedefimiz kısa vadede bölgemizde ihtiyaç duyulan damızlık koyunları yetiştirmek, uzun vadede ise Türkiye genelindeki damızlık koyun ihtiyacını karşılamak. Şu an yaklaşık 150 üreticimiz var. Mevcut üreticilerimize ya da ‘Hayvancılık yapmak istiyorum’ diyen üretici adaylarımıza bedelsiz olarak 20 koyun 1 koç vereceğiz. 3 yavrulamadan sonra bu sayı kadar 21 tane koyunu bize geri iade edecek ve biz bunları diğer üreticilere vereceğiz. Aliağa’da 40 bin olan küçükbaş sayımızı 5 yıllık süre zarfında 80 binlere ulaştırmayı istiyoruz” diye konuştu.