Aydın Büyükşehir Belediyesi 54 metre uzunluğunda ve 44 metre kanat genişliği olan AİRBUS A 300 tipi bir uçağı, 4 Haziran 2016 tarihinde, parçalar halinde İstanbul'dan 5 TIR ile Kuşadası Güzelçamlı sahiline getirdi. Dev uçağın parçaları burada birleştirildikten sonra Güzelçamlı'dan yola çıkan dev uçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da katıldığı törenle Davutlar sahilinde törenle denize batırıldı.22 metre derinliğe batırılarak kent turizmine kazandırılan AIRBUS A-300 tipi uçak, yerli ve yabancı turistler ile dalgıçların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Batırıldığı dönemde boyutları itibarı ile resif amaçlı batırılan en büyük uçak olma özelliğini taşıyan AIRBUS A-300, bölge turizmine de büyük katkı sağlıyor.

'TURİZME DESTEĞİMİZ ARTARAK SÜRECEK'

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Neopolis AIRBUS A-300 benzeri projeler ile Aydın'ın ismini tüm dünyada duyurduklarını söyledi. Çerçioğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak turizme desteklerimiz sürüyor. Tarihiyle, doğasıyla, deniziyle ve doğal güzellikleri ile önemli turizm merkezlerinden olan güzel Aydın'ımızın ismini tüm dünyada duyuracak, yerli ve yabancı turistleri şehrimize çekecek projelerimiz devam edecek" dedi.

Bakteriler solungaçları tıkadı; Önlem alınmazsa kirlilik Körfez'in tamamına yayılacak Bakteriler solungaçları tıkadı; Önlem alınmazsa kirlilik Körfez'in tamamına yayılacak

'UÇAĞIN BATIRILDIĞI BÖLGEDE TURİZM VE SUALTI CANLILIĞI ARTTI'

Uzman dalgıç Tağmaç Saraçoğlu, Neopolis AIRBUS A-300'ün turizme kazandırıldığı bölgede sualtı canlılığının da arttığını söyledi. Saraçoğlu, "Resif olarak batırılan AIRBUS A-300 modeli uçağımız dünyanın en büyük uçaklarından bir tanesi unvanına sahip. Uçak batırıldıktan sonra dalış yapan birçok kişi tarafından ziyaret edildi. Bölge eskiden kum bir zemine sahipti ama artık burası bir dalış noktası oldu. Bunun nedenlerinden bir tanesi de uçağın balıklara ev sahipliği yapmasından dolayı, burada su altı canlılığı çok yüksek derecede artmaya başladı. Batığımız birçok sualtı canlısına ev sahipliği yapmaya başladı. Halen de hem sualtı canlılarına hem de dalış yapanlara hizmet vermeye, ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Uçağın batığı sualtı fotoğrafçılarının da gözde mekanlarından biri oldu" diye konuştu.

'KUŞADASI TURİZMİNİ CANLANDIRDI'

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği uçak batığının bölge turizmine ve esnafa katkı sağladığını belirten Saraçoğlu, "Burada dalış yapanlar çok beğeniyorlar. İlk defa burada dalış yapan misafirlerimiz uçağa hayran kaldıklarını söylüyorlar. Aydın Büyükşehir Belediyemizin bu projesinin bölge turizmine çok katkısı oldu. Sadece bu uçak bölgemize dalış yapmaya gelenler oluyor. Daha önce hiç dalış yapmamış olanlar da bizlerden eğitim alarak hayatlarına dünyanın en büyük uçağına dalış yaparak devam ettiler. Buraya gelen misafirler otellerde konaklıyorlar, restoranlarda yemek yiyorlar, akşamları çıkıp eğleniyorlar, hediyelik eşya alıyorlar. Yani tüm Kuşadası halkına bu uçak batığının faydası olduğuna yüzde 100 eminim" dedi.

Kaynak: DHA