Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptıkları düzenlemelerle her şart ve koşulda işverenler ile çalışanlar arasındaki dengeyi koruyarak hareket ettiklerini vurguladı.

Işıkhan, "Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanmak için gereken; son 3 yılda 600 gün prim ödeme şartını 450 güne düşürdük. Uygulamanın sigortalı bakımından 4 haftadan kısa olabilmesinin istisnalarını düzenledik. Yaptığımız bu düzenlemelerle her şart ve koşulda işverenlerimiz ve çalışanlarımız arasındaki dengeyi koruyarak hareket ettiğimizi de belirtmek isterim" diye konuştu.

Kısa Çalışma Ödeneği'nde Yapılan Değişiklikler

Bakan Işıkhan, Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından bakanlıkta düzenlenen 1'inci Sektör Buluşması Programı'na katıldı. Ekonomiye ve çalışma yaşamına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Işıkhan, yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Işıkhan, "Yeni hayata geçirdiğimiz düzenlemelerde doğal afetler, küresel krizler gibi çalışma hayatına risk oluşturabilecek gelişmelerin etkisini en aza indirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Kısa Çalışma Ödeneği Yönetmeliği'nde yaptığımız değişikliklerde bu hassasiyeti gözettik" dedi.

Bakan, Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanmak için gereken son 3 yılda 600 gün prim ödeme şartının 450 güne düşürüldüğünü ve uygulamanın sigortalı bakımından 4 haftadan kısa olabilmesinin istisnalarının düzenlendiğini belirtti. Işıkhan, bu düzenlemelerle işverenler ve çalışanlar arasındaki dengeyi korumayı amaçladıklarını vurguladı.

Sektör Temsilcileriyle Yeni Çalışma

Işıkhan, istihdamın geliştirilmesine yönelik sonuç odaklı politikaların belirlenmesinin en temel amaçlarından biri olduğunu belirterek, "Bu anlayışla bakanlık olarak; 'Sektör Buluşmaları' adı altında özellikle ekonomimizde ve istihdamda öne çıkan sektörlerin temsilcileriyle bir araya gelmek ve çözüm odaklı istişarelerde bulunmak amacıyla yeni bir çalışma başlatıyoruz" dedi.

Bakan Kacır: Türkiye'nin üretim üsleri haline geldi Bakan Kacır: Türkiye'nin üretim üsleri haline geldi

Bu amaç doğrultusunda iş gücü piyasalarının geçmişten gelen yapısal sorunlarını çözmek, gelecekte karşılaşılması muhtemel güçlükleri ve fırsatları bir arada değerlendirerek sektörlerde istihdamı geliştirecek ortak aklın oluşturulması için sektör temsilcileriyle bir araya gelmeyi planladıklarını ifade etti.

Çalışma Yaşamında Yenilikçi Yaklaşımlar

Bakan Işıkhan, istihdamı arttıracak politikalar geliştirmenin ve iş gücü piyasalarını canlandırmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. "Her sektörde yapısal sorunları tespit ederek, gelecekte karşılaşılabilecek zorlukları ve fırsatları değerlendiriyoruz" dedi.

Işıkhan, bakanlığın istihdamı geliştirecek yenilikçi politikaları hayata geçirmeyi sürdüreceğini vurgulayarak, sektör temsilcileriyle düzenli olarak bir araya gelerek bu politikaların etkinliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu bağlamda, her sektörden temsilcilerle işbirliği yaparak, iş gücü piyasalarını daha dinamik ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Editör: Kazim Bozkurt