Türk sinemasının efsanevi sesi Belkıs Özener, yıllarca perde arkasında kaldığı Yeşilçam şarkıları ile ilgili konuştu. Bugüne kadar birçok filmde sesiyle başrollerde yer almasına rağmen isminin afişlerde yer almamasına sitem eden sanatçı, "Hakkımı aramadım, şimdi olsa arardım" diyerek geçmişte yaşadığı pişmanlıkları dile getirdi.

Teğmenlerin ihracına karşı çıkan korgeneral emekliliğini istedi Teğmenlerin ihracına karşı çıkan korgeneral emekliliğini istedi

84 yaşındaki sanatçı, CSO Ada Ankara'da Türk sanat müziği sanatçısı Çiğdem Gürdal ile birlikte verdiği Unutulmaz Yeşilçam Şarkıları konseri öncesinde, 57 yıllık sanat hayatına dair samimi açıklamalarda bulundu.

"Yıllarca Sustum, Sesim Biliniyordu Ama Ben Tanınmıyordum"

Özener, 1967 yılında yapımcı Metin Bükey’in teklifiyle Türkan Şoray’ın rol aldığı Sinekli Bakkal filmi için şarkı söyleyerek sinemaya adım attı. O dönemden itibaren Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Fatma Girik gibi birçok ünlü oyuncunun yer aldığı 300’den fazla filmde sesiyle yer aldı.

Ancak yıllarca sadece sesiyle var olduğunu, yüzünün ve isminin bilinmediğini belirten sanatçı, "40 yıl sustum, bu benim içimde ukde kaldı. Onların önüne geçmemek için 'Bu benim' demedim." ifadelerini kullandı.

"Evim Ödüllerle Dolu, Halkımızın Sayesinde Oldu"

2004 yılında Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde, sinemaya sesiyle yaptığı katkılardan dolayı Bilge Olgaç Ödülü’ne layık görülen Özener, bu ödülle birlikte sanat dünyasında değerinin daha fazla anlaşıldığını söyledi.

Ödül sonrası albüm yapma teklifleri aldığını ve "Sahibinin Sesinden Yeşilçam Şarkıları" albümünün 19 yıldır satıldığını belirten sanatçı, "Gözlerim yaşararak 140’ıncı ödülümü alabilirim. Halkımızın sayesinde oldu bu." dedi.

"Hakkımı Aramadım, Şimdi Olsa Arardım"

Özener, Yeşilçam döneminde seslendirdiği şarkılarla büyük başarılara imza atmasına rağmen, filmlerin sonunda isminin yer almamasına her zaman üzüldüğünü belirtti.

Bu konuda Titanik filmini örnek veren sanatçı, "Titanik filmine iki defa gittim, Celine Dion’un ismi yazılı. Sitemim budur. Hakkımı aramadım, şimdi olsa arardım." diyerek pişmanlığını dile getirdi.

"Kavuğumu Çiğdem Gürdal’a Bırakıyorum"

Uzun süredir sahne aldığı Türk sanat müziği sanatçısı Çiğdem Gürdal’ı kendine yakın hissettiğini belirten Özener, Yeşilçam şarkılarının geleceği hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Sanatçı, "Benden sonra Yeşilçam şarkılarını Çiğdem okuyacak. Kavuğumu ona bırakıyorum." diyerek, sahnedeki mirasını devredeceğini duyurdu.

"Yeşilçam Yaşasın"

Özener, yeniden bir albüm çıkarmayı düşündüğünü ancak bunun için iyi bir plak şirketinin desteğine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. "Yeşilçam ayakta kalsın, yaşasın istiyorum." diyerek, Yeşilçam’a olan bağlılığını vurguladı.

"Aşk Olmadan Hiçbir Şey Olmuyor"

Özener ile aynı sahneyi paylaşan Çiğdem Gürdal ise sanatçının enerjisine ve işine duyduğu aşka hayran olduğunu belirtti.

"Aşk olmadan hiçbir şey olmuyor. Böylesine bir sanatçının işine nasıl sahip çıktığının canlı şahitliğini yapıyorum." sözleriyle Özener’in sanat tutkusuna vurgu yaptı.

Kaynak: haber merkezi