Ukraynalılar NATO askeri talep etmedi! Ukraynalılar NATO askeri talep etmedi!

Bugün, 16 Ocak'ta kutlanan 'Hiçbir Şey Günü', ilk kez yazar Harold Coffin tarafından 1973 yılında önerildi. Bu özel gün, insanlara hareketsizlik, sessizlik ve rahatlama fırsatı sunarak yoğun tempolu yaşamlarından uzaklaşma şansı veriyor.

Hiçbir Şey Günü: Neden Bu Gün Önemli?

16 Ocak, 'Dünya Hiçbir Şey Günü' olarak adlandırılan bu özel gün, Coffin'in önerisiyle hayat buldu. Her yıl kutlanan bu gün, insanlara günlük koşuşturmanın dışına çıkma, sessizliği hissetme ve biraz dinlenme imkanı tanıyor.

İş - Yaşam Dengesi: Çalışanların Arzuları ve Talepleri

B2Press'in yaptığı araştırmalara göre, insanlar hayatlarının önemli bir kısmını çalışarak geçiriyor. Araştırmaya göre, çalışanların yarısından fazlası iş - yaşam dengesini kurabilecekleri işyerlerini arzuluyor ve tembellik yapabilecekleri zaman dilimlerini talep ediyor.

2024'te İş - Yaşam Dengesinin Talepleri

Gallup'un yaptığı bir araştırmaya göre, kadınların yüzde 71'i ve erkeklerin yüzde 58'i, koşuşturma içinde geçen yaşamlarını reddediyor. 2024'te, bireyler iş - yaşam dengesinin iyileştirilmesini ve refahlarının artırılmasını talep ediyorlar.

Çalışanların Sağlığı ve Uzun Çalışma Saatleri

Araştırmalara göre, dinlenmeden uzun saatler çalışmak, kişisel sağlığı olumsuz etkileyen bir faktör. OECD Better Life Index'in verilerine göre, Türkiye dahil olmak üzere OECD ülkelerindeki bireylerin yüzde 10'u haftada 50 saatten fazla çalışıyor. Çok uzun saatler çalışan kişilerin oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında yüzde 27 ile Meksika, ardından yüzde 25 ile Türkiye geliyor.

Türkiye'deki Çalışanların Boş Vakit İhtiyacı

Online PR Servisi'nin araştırmalarına göre, Türkiye'deki tam zamanlı çalışanlar, günlük yalnızca 14,6 saatini kişisel faaliyetleri için ayırabiliyorlar. Hem Türkiye'de hem de dünya genelinde, çalışanlar sadece dinlenmek ve stres seviyelerini düşürmek amacıyla hiçbir şey yapmadıkları saatlere ihtiyaç duyuyorlar.

Çalışanların İstekleri: İş - Yaşam Dengesi ve Esnek Çalışma Modelleri

Global çapta çalışanların yüzde 56'sı, daha iyi bir iş-yaşam dengesi karşılığında daha düşük ücreti kabul edebileceğini belirtiyor. Yüzde 62'si ise seçme şansı olsaydı yeni bir işe girmeyi düşüneceğini ve ofiste çalışma sıklığına göre belirleyeceğini ifade ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ