Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yönelik "şaibeli kurultay" iddialarına yanıt vermek için 81 il başkanı bir araya geldi. Parti genel merkezinde düzenlenen ortak basın toplantısında, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na yönelik ithamlara sert tepki gösterildi.

Açıklamada, "Kurultay delegelerimizin özgür iradeleri, şüpheye mahal bırakmayacak şekilde tecelli etmiştir. Hiçbir karalama girişimi bu gerçeği değiştiremez" ifadeleri kullanıldı.

"Siyaseti mahkeme salonlarında dizayn ettirmeyeceğiz"

CHP'li başkanlar, iktidarın partiyi zayıflatmaya yönelik politikalar izlediğini öne sürerek, "Muhalefeti etkisizleştirmek için siyasi cephe oluşturuluyor" iddiasında bulundu.

Özgür Özel: CHP için her şey iyiye gidiyor Özgür Özel: CHP için her şey iyiye gidiyor

Açıklamada, "Yargı yoluyla siyaseti dizayn etmeye çalışanların farkındayız. CHP olarak buna asla izin vermeyeceğiz" denildi. Ayrıca, son dönemde CHP'li belediyelere ve yöneticilere yönelik baskıların arttığına dikkat çekildi.

54335486724 Fdcc6E83Ba K

CHP'nin yerel seçim başarısı hedefte mi?

CHP'li yetkililer, partinin son yerel seçimlerde elde ettiği başarının iktidar tarafından "rahatsızlıkla karşılandığını" savundu. "31 Mart 2024 yerel seçimlerinde birinci parti olmamız, bu saldırıların asıl sebebidir" ifadeleriyle, CHP'ye yönelik girişimlerin bilinçli olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, "Halkın desteğini kazanmanın getirdiği sorumluluğun farkındayız. CHP olarak, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" denildi.

"FETÖ'nün yöntemleri kullanılıyor"

CHP'li il başkanları, partilerine yönelik yürütülen yargı süreçlerinin, 2010'lardan itibaren "FETÖ tarafından uygulanan metotlarla benzerlik gösterdiğini" dile getirdi.

Açıklamada, "Kurultaya dair başlatılan soruşturma, siyaseti mahkeme koridorlarında dizayn etme çabasının bir parçasıdır" denildi ve bu yöntemlere boyun eğilmeyeceği vurgulandı.

"Halkın yanında olmaya devam edeceğiz"

CHP'li yetkililer, son dönemde artan ekonomik sıkıntılara da değinde bulunarak, "Muhalefeti susturma girişimlerine karşı, biz meydanlarda ve halkımızla yan yana olmaya devam edeceğz" mesajı verdi.

Açıklamada ayrıca, "Ekonomik kriz, işsizlik ve hayat pahalılığı halkın gerçek gündemidir. Biz CHP olarak, bu sorunları çözmek için halkın yanında olmaya devam edeceğz" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ