Prof. Dr. Yüksel, "Nasıl İyileşeceğiz?" başlıklı mektubunda, parasız, laik ve bilimsel eğitimin önemini vurgulayarak, köylerin kalkınması ve çocukların eğitimden mahrum kalmaması için köy okullarının yeniden açılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Yatılı Bölge Okulları'nın (YBO) canlandırılması ve köylerde sağlık ocaklarının tekrar işlevsel hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
"KIZ ÇOCUKLARI EĞİTİMDE KALMALI!"
ÇYDD olarak ekonomik yoksulluk nedeniyle okula gidemeyen her çocuğa eğitim bursu sağladıklarını belirten Prof. Dr. Yüksel, özellikle kız çocuklarının eğitime devamı konusunda hassas davrandıklarını ifade etti. Yüksel, "Kızlarımız evde kalmamalı, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla okulda olmalılar" dedi.
VELİLERE "ÇOCUKLARINIZI LAİK BİR EĞİTİMLE YETİŞTİRİN" ÇAĞRISI
"Anne ve Babalara Çağrı" başlıklı ikinci mektubunda ise Prof. Dr. Yüksel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dinselleştirilen müfredatını eleştirerek, yeni müfredatın çocukları analitik düşünceden uzaklaştıracağı uyarısında bulundu.
Yüksel, ÇEDES Projesi gibi laiklik ilkesine aykırı uygulamalara karşı velilerin dilekçe vererek çocuklarını bu projelerden muaf tutmaları gerektiğini hatırlattı. Ücretsiz ve sağlıklı okul yemeği uygulamasından vazgeçilmesinin yarattığı olumsuzlukların da giderilmesi gerektiğini vurgulayan Yüksel, ailelere "Çocuklarınızı 21. yüzyılın gereksinimlerine göre yetiştirmek istiyorsanız, hakkını arayan ve duyarlı anne ve babalar olmalısınız" çağrısında bulundu.
ÇYDD İZMİR ŞUBESİ'NDEN DESTEK ÇAĞRISI
ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur Ertürkan, Prof. Dr. Yüksel’in çağrılarına destek vererek, "Çocukların daha çağdaş ve güvenli bir geleceğe sahip olabilmesi için kararlı hareket etmemiz gerekiyor" dedi. Ertürkan, İzmir Şubesi'nin her yıl yaklaşık 1200 öğrenciye burs sağladığını ve Çağdaş Etkinlik Merkezleri ile Çocuk Kulüpleri aracılığıyla öğrencilere sosyal ve kültürel destek verdiklerini söyledi.
ÇYDD'nin çağrıları, Türkiye'de eğitim ve sağlık sistemlerinin karşı karşıya olduğu sorunlara ve acil çözüm önerilerine dikkat çekiyor.