CHP Genel Başkanı Özgür Özel, taraflı yayın politikası izleyen ve CHP mitinglerini görmezden gelen medya kuruluşlarına ve bağlı şirketlere  karşı boykot başlatacaklarını duyurdu. 24 Mart’ta Saraçhane’de düzenlenen mitingde konuşan Özel, bu medya kuruluşlarına bağlı şirketleri de hedef alarak vatandaşları tüketimden gelen güçlerini kullanmaya çağırdı.

Özel, “Parayı bizden kazanıp, reytingi bizden yapıp, saraya hizmet edenleri tek tek ilan edeceğim. Hep beraber tüketimden gelen gücümüzü kullanacağız,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, belirli medya gruplarının taraflı tutumunu sürdürmesi halinde ekonomik bedel ödeyeceklerini belirterek, “Bu meydanı görürlerse görürler, görmezlerse dibi görecekler,” dedi.

Erdoğan'dan sert tepki: Sen kimsin?

CHP liderinin boykot çağrısı AKP cephesinden sert tepkiyle karşılandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 25 Mart’ta yaptığı açıklamada, Özel’in açıklamalarını “siyasi zorbalık” olarak nitelendirdi. Çelik, “Özgür Özel milli şirketleri boykot etme çağrısı yaparak, sadece kendisinin CHP Genel Başkanlığına liyakatini boykot etmiştir,” ifadelerini kullanarak CHP’yi gerçek siyaset yapmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Özel’e yüklendi. Erdoğan, CHP’nin medya kuruluşlarını hedef alarak baskı kurmaya çalıştığını savunarak, “Sen kimsin ya, sen kimsin haddini bil? Türkiye ekonomisine ve milletimizin huzuruna yönelik her türlü sabotajın hesabı yargı önünde sorulacaktır,” dedi.

Başkan Tugay Maltepe'de Başkan Tugay Maltepe'de

Boykot Çağrısı Sosyal Medyada Geniş Yankı Uyandırdı

CHP’nin başlattığı boykot çağrısı kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu. #Boykot ve #BoykotListesi etiketleri Twitter’da gündem olurken, binlerce kullanıcı belirli şirketleri protesto etmeye yönelik listeler paylaştı. Özellikle, medya gruplarına reklam veren markaların hedef alınması dikkat çekti.

Megathread Boykot V0 M0Cyc072Npqe1

Ekonomik Boykotun Etkileri

Ekonomik boykot, tüketicilerin belirli şirketleri bilinçli şekilde tercih etmeyerek ya da ürünlerini kullanmaktan kaçınarak baskı oluşturmasını amaçlıyor. Bu tür boykotlar genellikle şu etkileri yaratıyor:

  • Ekonomik Baskı: Boykot edilen şirketlerin gelirlerinde düşüş yaşanabilir, piyasa değerleri olumsuz etkilenebilir.

  • Siyasi ve Sosyal Değişim: Hedef alınan şirketler veya hükümetler, politikalarını gözden geçirme baskısı hissedebilir.

  • Kamuoyunun Farkındalığı: Toplumsal hareketlerin güçlenmesini sağlar ve geniş kitlelerin belirli bir mesele hakkında bilinçlenmesine yol açar.

  • Gm4 Q Hzn W A A A Thp Q

Kaynak: Haber Merkezi