İş insanı Cem Atilla Saygın tarafından savcılığa yapılan başvuruda, Çetinkaya'nın eski kamu görevinden gelen itibarı kullanarak güven sağladığı, 2020 ile 2023 yılları arasında Saygın’ı yaklaşık 100 milyon TL zarara uğrattığı ileri sürüldü.

“Kendisini Merkez Bankası Başkanı gibi tanıttı”

Saygın'ın iddialarına göre, Çetinkaya, Merkez Bankası Başkanlığı unvanını hâlâ taşıyormuş gibi davranarak çevresinde itibar sağladı. Bu güven ortamını kişisel menfaatine kullanan Çetinkaya'nın, iş ilişkisi süresince döviz ve Türk Lirası cinsinden milyonlarca lirayı şahsi hesaplarına aktardığı, karşılığında ise Saygın'ın şirket hisselerine el koyduğu öne sürüldü.

Belediye yolu yapmayınca İzmirli sokağa halı serdi: 'Salonda olması gereken halı şimdi yolda duruyor!'
Belediye yolu yapmayınca İzmirli sokağa halı serdi: 'Salonda olması gereken halı şimdi yolda duruyor!'
İçeriği Görüntüle

AVM ortaklığı vaadi ve psikolojik baskı iddiası

İş insanı Saygın, kandırıldığını ancak 2025 yılında fark ettiğini söyledi. Çetinkaya’nın kendisine, bir AVM ortaklığı projesiyle yeniden para yatırması için baskı yaptığını, talepleri reddettiğinde ise tehdit edildiğini öne sürdü. Baskı ve ekonomik kayıpların ardından intihara teşebbüs ettiğini ifade eden Saygın, olayın ardından savcılığa başvurduğunu söyledi.

“Casusluk şüphesiyle de araştırılsın”

İddialar bununla da sınırlı kalmadı. Saygın, Çetinkaya’nın devlet içindeki ilişkilerini baskı aracı olarak kullandığını, şirketine çeşitli kurumlar üzerinden denetim başlatıldığını belirtti. Ayrıca, Çetinkaya'nın yurt dışına devlet sırrı niteliğinde bilgi aktarmış olabileceğini iddia ederek casusluk suçlamasıyla da soruşturma açılmasını talep etti.

Soruşturma başladı mı?

Soruşturmanın başlatıldığı yönünde bazı kulis bilgileri basına yansırken, Murat Çetinkaya cephesinden henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haber merkezi