Türkiye’nin dördüncü, bölgenin ise ilk üniversitesi olarak 1955 yılında kurulan Ege Üniversitesinin aynı yıl eğitime başlayan ilk üç fakültesinden birisi olan Ziraat Fakültesi,  kuruluşundan bugüne değişen çağın ziraat ve peyzaj bilim disiplinindeki gereksinimlerine uygun olarak Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Peyzaj Mimarlığı, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ve Zootekni bölümleri olmak üzere on bölümle, Türkiye, tarımsal öğretiminin gelişimine bilimsel katkılar sunuyor. Teorik eğitimle uygulamalı eğitimi harmanlayarak sürdüren fakülte ayrıca bünyesinde bulundurduğu Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim Çiftliği,  Mordoğan Araştırma, Uygulama ve Deneme İstasyonu’nda uygulamalı eğitimler veriyor.

Ödemiş'te kayıp ihbarı yapılan kişi aranıyor Ödemiş'te kayıp ihbarı yapılan kişi aranıyor

“Dünyada 201-250 bandında Türkiye’de birinci sırada”

Ülke ve bölge tarımının modernleşmesi misyonu ile hareket eden ve tarımın her dalında araştırma, teknoloji ve hizmet üreten EÜ Ziraat Fakültesi, sadece eğitimde değil sosyal alanda da öğrencilerine her türlü imkanı vererek kaliteli bir eğitim olanağı sunuyor. Bu kapsamda Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) iş birliğinde hayata geçirilen  ‘Çift Diploma Programı’ ile öğrencilerine uluslararası alanda önemli avantaj sağlıyor. EÜ Ziraat Fakültesi, sağladığı nitelikli eğitim sayesinde dünyaca saygın sıralama kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) tarafından hazırlanan, 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında, küresel düzeyde 201-250 bandında, Türkiye’de birinci sırada yer alıyor.

“Sertifikalı eğitim kursları düzenliyor”

Tarımın tüm dallarına yönelik yüksek düzeyde eğitim-öğretim, araştırma, yayım ve hizmet faaliyetlerinde bulunan EÜ Ziraat Fakültesi;  toprak, su, bitkisel ve hayvansal kaynakların korunması ve ıslahı ile bunların ekonomik şekilde kullanımından, peyzaj mimarlığı çalışmaları ve tarımsal üretimin değişik ekolojilerde gerçekleştirilmesine kadar uzanan geniş bir çalışma alanına sahip. Fakültede ayrıca, peyzaj projelerinin hazırlanması, zirai hastalıkların tanı ve teşhisinin yapılması, tarımsal ilaç firmaları için ruhsata esas ilaç denemelerinin gerçekleştirilmesi, tarım makinalarının test edilmesi, toprak, su, gübre, yem analizleri ve bunlara dayalı bitkisel ve hayvansal üretimin sürdürülebilir olarak geliştirilmesi için öneriler yapılması, sertifikalı meslek içi eğitim kursları ve seminerler düzenlenmesi gibi faaliyetler yürütülüyor. Ayrıca Fakülte bünyesinde konferans, söyleşi, panel, müzik ve şiir dinletileri, film gösterimleri, eğitim amaçlı kurslar ve geziler düzenleyen, sosyal sorumluluk projeleri yürüten topluluklar bulunuyor. 

Kaynak: EGE AJANS