MUSTAFA OĞUZ- Seminerde, Urla'da Gıda Güvenliği için Kamucu ve Planlamacı Tarım Modelleri tartışıldı. 

4Ff5B56B 2079 41Ea 9D69 0F98D07B2Df4

Urla Halk Temsilcileri Meclisi tarafından Aydınlanma Seferberliği Seminerleri kapsamında "Gıda Güvenliği" konulu seminer , Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Zuhal Okuyan rehberliğinde gerçekleştirildi.

Turgutlu Belediyesinden Berat Kandili’nde Lokma Hayrı Turgutlu Belediyesinden Berat Kandili’nde Lokma Hayrı

Urla Yerel Hizmetler konferans salonundaki etkinlikte Okuyan, gıda güvenliğinde sağlıklı beslenme, balık çiftliğindeki ve gıda tedarik zincirindeki tehlikelerin yanı sıra geleceğimizi etkileyecek olan besin yoluyla bulaşan hastalıklara da dikkat çekti. Ziraat mühendisleri, kooperatifçiler, eczacılar ve belgeselciler gibi farklı meslek grupları ile STK'lardan katılımcıların da söz aldıkları etkinlikte, kamucu ve planlamacı bir anlayışla daha adil, temiz ve sağlıklı gıdaya nasıl erişilebileceği tartışıldı.

Urla Halk Temsilcileri Meclisi, Yaşam Hakkı Komisyonu Gıda Güvenliği seminerlerini, ilerleyen dönemde Urla'daki mahalle ve köylerde düzenleyerek tüm Urla halkına ulaştırmayı ve bu konuyu gündemde tutmayı hedefliyor.

Kaynak: MUSTAFA OĞUZ