İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nin ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ kapsamında kurulan İGC Basın Akademisi eğitimleri başlıyor.
Uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitim başlıkları gazeteciler arasında yapılan anket sonrası Görsel İşitsel İçerik Üretimi ve Uygulamaları, Dijital Medya ve Yapay Zeka Uygulamaları ve Medya Etiği ve Kamera Önü Tv Haberciliği eğitimleri olarak belirlendi. İGC Başkanı Dilek Gappi, dijital habercilik mecralarının önem kazandığını söyleyerek, sektörel gelişime uygun olarak yapay zeka uygulamaları ve kamera, kurgu, görüntülü habercilik gibi alanların İGC Basın Akademisi eğitimlerinde olacağını ifade etti. Basın özgürlüğü için teknolojik gelişmeleri takip eden yeni nesil gazeteciliğinin başladığını anımsatan Gappi, “Tüm meslektaşlarımız için, alanında uzman çok özel eğitmenlerle bir araya gelebilecekleri bir program hazırladık. Buradan edindikleri yeni bilgilerle iş olanaklarını artıracaklar. Ama hepsinden önemlisi mesleki dayanışma ile güçlenecekler” dedi.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile yürütülen proje kapsamında toplam 12 hafta sürecek eğitimler 21 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Eğitimler, haftada bir gün, 19.00 - 21.00 saatleri arasında, yüz yüze İGC Havagazı Merkezi’nde düzenlenecek.
Eğitimlere kendini geliştirmek isteyen tüm gazeteciler ve iletişim fakültesi öğrencileri katılabilecek. Bir gazeteci seçtiği iki eğitimi alabilecek. Son kayıt tarihi 15 Şubat 2025.
Eğitimlere katılmak isteyenler başvuru formunu https://igc.org.tr/wp-content/uploads/2025/01/IGC-AKADEMI-2025-KURS-BASVURU-FORMU.docx linkinden indirerek, [email protected] adresine iletilebilir ya da İGC Akademi Sekretaryası’na elden teslim edilebilir.