Mutlu, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, Dokuz Eylül Dernekler Federasyonu ve Anadolu Birliği Derneği’ni ziyaret etti. Derneklerin sorunlarını ve yerel yönetimden beklentilerini dinleyen Mutlu, ortak akılla yönetilen Konak vizyonunu anlattı.
“KEMERALTI’NI, ÖZGÜN MİMARİ DOKUSUNU KORUYARAK AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Konak Belediye Başkan A. Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kemeraltı’nın uzun yıllar hak ettiği yatırımı alamadığını ifade eden Girgin, tarihi çarşıda şu anda yürütülen alt yapı ve üst yapı çalışmalarını anlattı.
Mutlu, UNESCO Geçici Miras Listesi’ne giren ve dünyanın en büyük çarşılarından biri olan Kemeraltı’nın özgün mimari dokusunun korunmasına, çarşı esnafının her türlü afete ve ekonomik sıkıntılara karşı dirençli hale getirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.
GÜÇLÜ KONAK İÇİN EL ELE
Mutlu, Dokuz Eylül Dernekler Federasyonu ziyaretinde, toplantıya yoğun katılım gösteren federasyon bileşenlerinin temsilcilerini tek tek dinledi.
Federasyon Başkanı İbrahim Kılınç, Konak’ın Alsancak’tan ibaret olmadığını belirterek Kadifekale, Gültepe, Gürçeşme gibi ilçenin farklı semtlerinde yaşanan işsizlik, barınma ve ulaşım sorunlarına dikkat çekti.
Konak’ı adil kentler ve eşit yurttaşlar felsefesiyle yöneteceklerini ifade eden Mutlu, “Anadolu’nun zenginliğini barındırdığı ve hepimizi bir araya getirdiği için Konak benim için çok kıymetli. Konak’ta yaşıyoruz ve Konak’a biz sahip çıkıyoruz. Uzun yıllar Mimarlar Odası’nda çalıştım. Dolayısıyla birlikte bir iş yapmanın kıymetini de zorluklarını da biliyorum. Belediyede yöneticilik yaptığım dönemde de kamu parasının herkese nasıl eşit bir şekilde harcanacağını gördüm. Dolayısıyla hem mesleki birikimim hem de yerel yöneticilik deneyimimle ilçemizi ortak akılla yönetmek gerektiğine inanıyorum.” dedi.
Mutlu daha sonra Anadolu Birliği Derneği Onursal Başkanı Koçali Al, Genel Sekreteri Birgül Merdiye Karagöz ve dernek temsilcileriyle bir araya geldi.
Derneğin bir düşünce kuruluşu olduğunu vurgulayan Koçali Al, Anadolu’nun farklı bölgelerinden İzmir’e gelen vatandaşların kente entegrasyonunu sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Konak Belediye Başkan A. Adayı Mutlu da derneğin yürüttüğü bu çalışmaların kentlilik bilinci oluşturmak adına çok önemli olduğunu belirterek “Konak’ta yaşayan herkesin kendini buraya ait hissetmesini istiyoruz. Bunun için belediye hizmetlerinin Mithatpaşa’da yaşayan vatandaşımıza da Gültepe’de yaşayan vatandaşımıza da eşit ve adil bir şekilde ulaştırılması gerekiyor. Mekânsal ve kamusal alandaki eşitsizlikleri belirlemek ve bu durumun önüne geçmek için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz. Güçlü Konak için sizinle el ele vereceğiz.” diye konuştu.