Amerikalı efsane yönetmen Martin Scorsese, korku sinemasının klasiklerinden **‘Nosferatu’**nun modern uyarlamasını değerlendirdi. Robert Eggers imzası taşıyan yeni versiyon hakkında övgü dolu sözler sarf eden Scorsese, filmin atmosferinden ve yönetmenin işçiliğinden büyük etkilendiğini belirtti.
Geçtiğimiz yıl ‘Dolunay Katilleri’ filmiyle Oscar adaylığı elde eden 83 yaşındaki yönetmen, yapımı izledikten sonra “Gerçekten inanılmaz bir iş çıkarmışlar. Film bittiğinde bile etkisinden kurtulamıyorsunuz” dedi.
“FİLMİN BİTTİĞİNİ ANLAYAMIYORSUNUZ”
Turner Classic Movies (TCM) kanalında Dave Karger ile gerçekleştirdiği röportajda filmle ilgili düşüncelerini paylaşan Scorsese, Robert Eggers için “Bu adamın yaptığı her şey kusursuz” ifadelerini kullandı.
Ünlü yönetmen, **‘Nosferatu’**yu izlerken adeta başka bir dünyaya yolculuk yaptığını belirterek şu sözleri ekledi:
“Bu film, bitse bile sizi hala o karanlık dünyada tutuyor. İzlediğiniz her sahnede, sanki gerçekten Transilvanya’daymış gibi hissediyorsunuz.”
GOTİK ATMOSFERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
Robert Eggers’ın yönettiği ‘Nosferatu’, genç bir kadının, ona aşık olan adamın ve yollarına çıkan korkutucu bir vampirin hikayesini gotik bir atmosferde anlatıyor. Orijinal versiyonu 1922 yılında gösterime giren film, korku sinemasının en büyük klasiklerinden biri olarak kabul ediliyor.
Eggers’ın uyarlaması, kara film ve gotik korku öğelerini bir araya getirerek izleyiciyi gerilim dolu bir dünyaya sürüklüyor. Filmin görsel dili ve karanlık atmosferi, Scorsese gibi sinema ustalarından tam not aldı.