Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde “Ermeni soykırımı” ifadesine ilişkin, “Tarihi gerçeklerle çelişen, deliller yerine lobiler üzerinden yürütülen 1915 olaylarına ilişkin bu kirli propagandayı kınıyorum” dedi.
Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İki yüzlü ve menfaat odaklı politikalarla tarihin gerçeklerini değiştiremezsiniz. Tarihi gerçeklerle çelişen, deliller yerine lobiler üzerinden yürütülen 1915 olaylarına ilişkin bu kirli propagandayı kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde “Ermeni soykırımı” ifadesine tepki göstererek, “Hem tarih hem hukuki zeminde hiçbir karşılığı olmayan bu iftiralar yok hükmündedir” dedi.
Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tarih arşivleri gerçeğin aynasıdır, siyasi hezeyanlara değil yaşanmışlıklara dayanır. Biz, evlatlarımıza tarihi bilimin yol göstericiliğinde çarpıtmadan anlatıyoruz. Hem tarihî hem hukuki zeminde hiçbir karşılığı olmayan bu iftiralar yok hükmündedir” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin "soykırım” ifadesini kullanmasına tepki göstererek, “Yeryüzünde bulaşmadığı soykırım, katliam ve insanlık suçu kalmayan ABD’nin, Türkiye’ye söyleyebilecek sözü yoktur” dedi.
Bakan Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yeryüzünde bulaşmadığı soykırım, katliam ve insanlık suçu kalmayan ABD’nin, Türkiye’ye söyleyebilecek sözü yoktur. Türkiye’nin dostluğunu kaybetmenin bedeli, tarihi gerçekleri siyasi saiklerle çarpıtarak bulmayı umduklarınızın çok üzerindedir” ifadeleri kullanıldı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde “Ermeni soykırımı” ifadesine ilişkin, “Tarihleri soykırım ve ırkçılık suçlarıyla dolu bir sabıka kaydından ibaret olanların art niyetli beyanları bizim için yok hükmündedir” dedi.
Bakan Gül, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tarihleri soykırım ve ırkçılık suçlarıyla dolu bir sabıka kaydından ibaret olanların art niyetli beyanları bizim için yok hükmündedir. Hukuk ve tarih önünde de bir kıymeti harbiyesi yoktur. Anadolu, insanlık ailesine asırlardır ilham kaynağı olmuştur, olmaya da devam edecektir” ifadelerine yer verdi.