Gökçe ADAR ÇUBUKÇUOĞLU- 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'in açıklamasına göre, 28 Mayıs'ta ikinci tura kalan cumhurbaşkanı seçiminde 18 yaşına girecek yaklaşık 50 bin yeni seçmen bulunuyor. İl il genç seçmen sayılarının netleşmesi için çalışmalar başlarken, parti temsilcileri de, ikinci tura yönelik saha faaliyetlerine hazırlanıyor. 

‘KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları Başkanı Av. Burak Kotan, örgütünün gençlere yönelik çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü söyleyerek, kentte ne kadar genç seçmen olacağının netleşmesinin ardından kapı kapı dolaşacaklarını söyledi. Kotan, “İlk defa oy kullanacak arkadaşlarımıza yönelik ‘Güç Sende Senin Elinde’ çalışması yürütüyorduk. Bu çalışmaya devam edeceğiz. Sistemimiz güncelleniyor. İzmir’de ne kadar genç oy kullanacak tam sayı netleşmedi. Bir kaç güne netleşeceğini düşünüyoruz. Rakam netleştikten sonra ilçe başkanlarımız, örgütümüz temsilcileri ile birlikte birebir gidip temas edeceğiz. Liderimiz Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ve mektuplarını ileteceğiz. Umutluyuz. Bu değişimi isteyenlerin seçimi olacak” şeklinde konuştu.

‘ENERJİMİZ İLE DEVAM EDECEĞİZ’

14 Mayıs seçimlerinde AK Parti İzmir Milletvekili seçilen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan da, “Biz ‘Türkiye'nin Yüzyılı’ dedik her şeyi gençlere adadık. Oy aldıysak alttan gelen o ilk defa oy kullanacak genç seçmenlerin yani gençlerin oyunu ala ala biz bu o teveccühüne ulaştık şimdi ortada böyle bir sonuç varken tutup matematik bilmeden belli kuşak tanımlamaları üzerinden bir referansı ortaya koyduklarında her seçimde cevaplarını alıyorlar. Bir daha gençlik konusunda istismar edebilecekleri bir süreç yaşattırmayacağız. Takoz siyasetine karşı çok ciddi bir şekilde gençliğimizin enerjisi ile devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘ARACISIZ İLETİŞİM KURMALI’

Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Alikılıç da, “Siyasi kişiler, adaylar, genellikle bir sosyal medya sorumlusu ile seçim dönemi  çalışıyorlar. Bu bazen bir ajans bazen de bir gönüllü aracılığı ile oluyor. Ancak bu çok da sağlıklı değil. Adaylar bir aracı ile değil kendileri aracısız şekilde iletişim kurmalı. Özellikle soru-cevap, münazara şeklindeki etkinlikler etkileşim, ikna ve işbirliği açısından çok olumlu sonuçlanıyor” dedi.