Belediyenin 1970’lerden bu yana işlettiği Meryem Ana Evi otoparkının gelirlerini kaybetme tehlikesi üzerine başlattığı direniş kapsamında, belediye ekipleri alana iş makineleri ve çöp kamyonları yerleştirerek girişleri kapattı. Başkan Sengel, bu durumun yerel yönetimin gelir kaybına yol açacağını vurguladı ve alandan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Kaymakamlıktan çıkarma yazısı

Başkan Sengel, Selçuk Kaymakamlığı’nın yazısında, 2886 sayılı Kanunun 75. maddesi gerekçe gösterilerek alanın boşaltılması için yetkinin kaymakamlığa devredildiğini ve bunun gereği olarak jandarma güçlerinin kullanılabileceğinin belirtildiğini ifade etti. Sengel “Biz buradan çıkmıyoruz. Efes Selçuk’un ilçe olarak kalması, belediyemizin halk için çalışmaya devam edebilmesi adına buradayız. Kaymakamlığın yazısına karşı hukuki süreç başlatacağız. Ancak bu alanda durmaya ve şeffaf yönetim anlayışıyla halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan 2. yıl raporu CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan 2. yıl raporu

Gd T8U1Q Xg A A J O K

 “Herkes için buradayız”

Başkan Sengel, sadece belediye gelirlerini değil, ilçenin bütünlüğünü ve yerel yönetim haklarını korumak için direnişe devam ettiklerini vurgulayarak “Efes Selçuk’taki her yurttaş, her memur ve güvenlik güçleri için buradayız. Tek kişi kalana kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Şeffaf yönetim anlayışımızla halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Tüm halkımızı bu mücadelede yanımızda olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Hukuki süreç başlatılacak

Belediye, Kaymakamlığın yazısına karşı yasal yollara başvuracağını ve direnişlerini kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi. Öte yandan, alanda gerginliğin tırmanabileceği ve jandarmanın müdahale edebileceği belirtiliyor.

Efes Selçuk’taki Meryem Ana Evi otoparkı üzerinden başlayan bu gerilim, yerel yönetimlerin yetki ve haklarının sınırlarını tartışmaya açan bir örnek olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi