Ülkemizde otizmli çocukların ve  ailelerinin hak mücadelesi yıllardır sürüyor. Çoğu aile karşılaştıkları sorunlarla nasıl baş edeceğini bilmiyor. Türkiye Otizm Meclisi bu anlamda ailelere yalnız olmadıklarını ve 80’li yıllardan beri bu alanda çalışan derneklerin şemsiye kuruluşu olarak bu ihlalleri dikkatle takip edeceğini vurguladı.

İdare Mahkemeleri'ne 2 yeni mahkeme daha... Toplam sayı 214'e yükseldi İdare Mahkemeleri'ne 2 yeni mahkeme daha... Toplam sayı 214'e yükseldi

Aileler Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Okullarda yaşanacak hak ihlallerine karşı RAM ya da MEB yöneticileri ve eğitimcilerle etkili ve olumlu bir dille iletişimin önemine dikkat çekilen açıklamada, sorunların çözümü için yapılacak başvuruların mutlaka yazılı olması ve dilekçe evrak numarasının alınması vurgulandı. Öte yandan yapılan resmi taleplerin mutlaka arşivlenmesi gerektiği belirtildi.

Yapılan başvurularda ise tüm bu süreçlerde ailelerin yaşadıkları şehirlerdeki otizm dernekleri ile iletişime geçmesi istendi.

Açıklamada son olarak ailelerin yaptıkları başvurularda 30 gün içinde yanıt verilmezse ya da olumsuz yanıt gelirse, Türkiye Otizm Meclisi Sekreteryası ile teması geçmesi talep edildi.

Türkiye Otizm Meclisi bir yandan Otizm Eylem Planının hayata geçmesi için her ildeki otizm dernekleri yoluyla yoğun bir takip yürütürken, aynı zamanda ailelerin hakları konusunda bilinçlenmesi için de çalışıyor.
 

Kaynak: Haber Bülteni