Kick akış platformu 2023'ün başlarında kullanıma sunuldu. Peki nedir, sahibi kim, uygulamayı nasıl ediniyorsunuz ve ödemeler nasıl çalışıyor? Bugün hepsini yanıtlayalım.
Kick akışı nedir?
Kick, özünde Twitch, YouTube Live, Facebook Live ve benzerlerine benzer bir teklif sunan bir akış platformudur. İzleyiciler bir içerik oluşturucunun kanalına abone olabilir, ipuçları gönderebilir ve HD kalitesinde canlı yayınlara katılabilir. Şu anda beta modunda.
Kick'i Twitch'ten farklı kılan nedir?
Kick ve Twitch arasındaki temel fark, Kick'in "yaratıcı dostu" bir akış platformu olmasıdır. Bu, içerik oluşturuculardan daha az miktarda para aldığı, müstehcen içerik konusunda daha rahat olduğu ve kurallarını olabildiğince şeffaf hale getirmeye çalıştığı anlamına gelir. Başka bir deyişle, Kick kendisini yayıncılar için adil şartlar zorlayan bir platform olarak konumlandırıyor.
Yine de bir bakışta Kick, 'The Matrix'te kullanılan Twitch'e benziyor: ana sayfa oldukça benzer, beyaz ve mor yerine sadece yeşil ve siyah. Yine de biraz daha derine inin ve Kick vs Twitch tartışması daha incelikli hale gelir.
Kick'te ne yayınlayabilirsiniz?
Tıpkı Twitch gibi, Kick de göz atabileceğiniz ve yayınlayabileceğiniz bir dizi kategoriye sahiptir. O kategoriler:
Oyunlar: Tek oyunculu hikaye anlatımlarından Espor turnuvalarına kadar her şey
IRL: Havuzlar ve ASMR'den seyahat ve açık havaya kadar değişen günlük içerik
Müzik: DJ setleri, akustik yayınlar, dans dersleri ve daha fazlası
Kumar: Daha sonra tartışacağımız kesinlikle 18+ bölümü
Yaratıcı: Çizim, programlama, sanat ve zanaat ve daha fazlasını içeren çok çeşitli yaratıcı becerileri kapsar.
Alternatif: Seyir partileri gibi içerikler için 'sadece uyuyor' - Google'da arayın - ve başka hiçbir yere uymayan diğer kategoriler
Kick'te kaç kullanıcı var?
Kick henüz bir bebek ve bu nedenle Twitch ile rekabet edecek kullanıcıları yok. Yine de Mart 2023 itibarıyla Kick'in 1 milyondan fazla aktif kullanıcısı vardı. Yeni bir platform için oldukça iyi!
Kick yayıncılara ne kadar ödüyor?
Canlı yayın ödemeleri, platformun en önemli avantajlarından biridir - yayıncılar, abonelik kazançlarının %95'ini alır. Bu, Twitch'in 50/50 payından daha fazlası ve hatta YouTube'un cömert 70/30 payını bile geçiyor.
Yayıncılar ayrıca izleyiciler tarafından gönderilen herhangi bir ipucunun ("kicks" olarak adlandırılır) %100'ünü tutar ve Kick tarafından hiçbir komisyon veya transfer ücreti alınmaz.
Kick'te nasıl para kazanılır?
Kick'in ortaklık programına katılmak için 75 takipçiye ve toplam 5 yayın saatine ihtiyacınız var. Öte yandan Twitch, para kazanma için biraz daha yüksek bir eşik gerektirir. Örneğin, Twitch Üyesi olmak için son 30 gün içinde en az 500 dakika (8 saatten fazla) yayın yapmış olmanız gerekir.
Kick'te reklam var mı?
Banner reklamlar dışında, Kick'te herhangi bir reklam olanağı yoktur. Platform büyüdükçe video içi reklam fırsatlarının geleceğinden eminiz; Reklamların yanı sıra yayıncılara yayınladıkları her saat için ödeme yapan bir 'Kick Creator Programı'nın başlatılacağı söylendi. Bu arada, Twitch'in sağlam, yerleşik bir reklamcılık modeli var.
Kick'e anlaşmalar nasıl?
Kick, içerik oluşturucuların diğer platformlardaki kanallarında çoklu yayın yapmalarına olanak tanır. Twitch genellikle yüksek kazanç sağlayan yayıncılarla özel anlaşmalar imzalar - bu şekilde izleyiciler, söz konusu içerik oluşturucunun akışını izlemek için Twitch'e gelmek zorunda kalır .
Ancak, Haziran 2023'te Twitch, İştirakler için 25 dolarlık bir fesih ücreti getirdi. Bir fırsat koklayan Kick, Ortak bunun yerine Kick'e katıldığı sürece bu ücreti karşılamayı teklif etti. Yani, tamamen münhasır değil, kendisini bir alternatif olarak konumlandırıyor!
Kick akışı, NSFW içeriğine izin veriyor mu?
Kick'in moderasyon süreci oldukça yumuşaktır, yani platformda bazı cinsel temalı içerikler görünebilir. Ancak topluluk yönergeleri genel olarak aynıdır: şiddet, dolandırıcılık, uyuşturucu, ayrımcılık ve telif hakkı ihlali, içeriğinize ve hesabınıza karşı yaptırımlara yol açabilir.
Kullanıcıların Twitch ile ilgili fark ettiği en büyük sorunlardan biri, çıplaklık gibi iş için güvenli olmayan belirli içeriklere karşı katı politikasıdır. Bazı yayıncılar, 'yasaklı' temaların hiçbirini içermemesine rağmen içeriklerini yanlış bir şekilde işaretledi ve Twitch'ten kaldırdı.