Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan trafik kazasının ardından yaralıların tedavileri ve hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik destek çalışmaları devam ediyor. Tur otobüsü ile çekicinin çarpışması sonucu 11 kişinin yaşamını yitirdiği kazada, hastaneye kaldırılan 26 yaralıdan 13'ünün taburcu edildiği açıklandı.

Kazanın ardından başlatılan adli işlemler kapsamında yaşamını yitirenlerin kimlik tespitleri tamamlandı. Cenazeler, gerekli işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi.

Manisa Valisi Vahdettin Özkan da yaralıları hastanede ziyaret ederek sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

11 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi

Akhisar'da yaşanan ve 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazanın ardından cenazelerin kimlik tespiti ve adli inceleme süreçleri tamamlandı. İşlemlerin sona ermesiyle birlikte yaşamını yitiren 11 kişinin cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Kazada yaralanan vatandaşların tedavileri ise Manisa'daki çeşitli sağlık kuruluşlarında sürdürüldü.

Yetkililer, kazazedelerin sağlık durumlarını yakından takip ederken ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla da çalışma başlattı.

26 yaralıdan 13'ü taburcu edildi

Kazanın ardından çevredeki hastanelere kaldırılan 26 yaralıdan 13'ünün tedavisi tamamlandı. Sağlık durumları taburcu edilmelerine uygun görülen yaralılar hastanelerden ayrıldı. Diğer 13 yaralının tedavi sürecinin devam ettiği bildirildi.

Ancak hastanede bulunan yaralıların sağlık durumlarının ağırlığına ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

Vali Özkan hastanelerde yaralıları ziyaret etti

Manisa Valisi Vahdettin Özkan, kazada yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Vali Özkan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ile Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne giderek yaralıların sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Hastalarla ve hastane önlerinde bekleyen aileleriyle de görüşen Özkan, geçmiş olsun dileklerini iletti. Valilik tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yaralıların ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik desteklerin sürdürüldüğü belirtildi.

Image-6500

Manisa Valiliği kriz merkezi oluşturdu

Kazanın hemen ardından Manisa Valiliği bünyesinde bir kriz merkezi kuruldu. Kriz merkezi koordinasyonunda, kazazedelere ve yakınlarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli kamu kurumları görevlendirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde üçer kişilik özel destek ekipleri oluşturuldu. Sahada görev yapan ekipler, kazada yaşamını yitirenlerin ve yaralananların aileleriyle iletişime geçerek ihtiyaçların belirlenmesi için çalışma yürüttü.

Özellikle farklı şehirlerden Manisa'ya gelen hasta ve cenaze yakınlarına ulaşım, barınma ve psikososyal destek sağlandı.

Ailelere ulaşım ve konaklama desteği

Kriz merkezi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kazazedelerin yakınlarının konaklama, yemek ve ulaşım ihtiyaçları karşılandı. Hastanelerde bekleyen ailelere psikososyal destek de sunuldu.

Yetkililerin, kazadan etkilenen ailelerle doğrudan iletişim kurarak süreç boyunca rehberlik ettiği belirtildi. Ailelerin hastaneler, ilgili kamu kurumları ve diğer birimlerle iletişiminin kolaylaştırılması için özel destek ekiplerinin görev yaptığı aktarıldı.

“Bursa'ya dönüş için sağlık aracı tahsis edildi”

Kazada yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen 74 yaşındaki Bahriye Şener'in yakını, kazadan sonraki süreçte kendilerine sağlanan destekleri anlattı. Bursa'dan Manisa'ya geldiklerini belirten hasta yakını, valilik ve sağlık ekiplerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini söyledi. Konaklama, yemek ve psikososyal destek ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden hasta yakını, hastanede de iyi bir sağlık hizmeti aldıklarını dile getirdi.

Şener'in ağrılarının devam etmesi nedeniyle Bursa'ya dönüşleri için özel bir sağlık aracı tahsis edildiğini belirtti. Ayrıca yetkililerin ailelerle iletişimde kalabilmek amacıyla telefon numaralarını paylaştığını aktardı.

İzmir'i de ilgilendiren seçimde arbede!
İzmir'i de ilgilendiren seçimde arbede!
İçeriği Görüntüle

Kazazedelerin eşyaları ailelerine ulaştırılacak

Kazanın ardından yolculara ait kişisel eşyaların ve valizlerin teslim edilmesi için de çalışma başlatıldı. Bahriye Şener'in yakınının aktardığına göre, jandarma ekipleri tarafından kazazedelere ait eşyaların tespit edilerek ailelerine ulaştırılması planlanıyor. Aileye verilen bilgide, bu işlemlerin yaklaşık bir hafta ile on gün içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğü belirtildi.

Eşyaların teslim sürecinin, gerekli tespitlerin ardından yürütüleceği ifade edildi.

Kaynak: DHA